În atenția credincioșilor!

Iubiţi fraţi şi surori,

Dorim să vă anunțăm că pe parcursul întregii săptamâni , între orele 9.00 –  14.00, biserica „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din Chișinău își are usile deschise pentru închinare.

Astfel, fiecare creștin are posibilitatea de a participa la săvârșirea Sfintelor Taine sau ierurgii, de a se închina la sfintele icoane sau de a lăsa un pomelnic sau o lumânare pentru Sfânta Liturghie.

Dorim să vă informăm că slujba din noaptea Învierii Domnului (cu binecuvântarea bucatelor pascale) se va săvârși respectându-se toate normele de rigoare (să se intre câte trei persoane in biserica, să fie respectată distanța socială, fiecare creștin să poarte masca de protecție și să îmbrace mănuși igienice etc).

De asemenea, ținând cont de situația epidemiologică din țară, slujbele de pomenire a celor răposați se vor săvârși în prima duminică după Paști (Duminica lui Toma) și luni în lipsa creștinilor. De aceea, credincioșii care doresc să-i pomeneasca pe cei adormiți, au posibilitatea de a lăsa pomelnicul pentru pomenire.

Reamintim că în biserica „Schimbarea la Față”  se respectă riguros regulile igienico-sanitare și cele de protejare a sănătății crestinilor.

Având în vedere situația cu care se confruntă atât ţara noastră cât și lumea întreagă, vă îndemnam să ne comportăm calm, cumpătat, să nu ne îngrijorăm peste măsură.
Ceea ce a îngăduit Dumnezeu să folosim spre mântuirea noastră. Adevăratul creştin nu se tulbură, ci merge înainte cu nădejde la Hristos Cel Înviat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *