A început construcţia primei mănăstiri ortodoxe din Japonia

Arhimandritul Gherasim şi monahul Solomon au oficiat, în data de 3 iulie, prima rugăciune (moleben) pe locul unde va fi construit aşezământul monahal. Terenul a fost achiziţionat la sfârşitul lunii iunie 2018.

În anul 2005, Mitropolitul Daniel de Tokyo şi Japonia a solicitat Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Rusiei sprijin pentru renaşterea vieţii monahale din Ţara Soarelui Răsare.

Biserica Rusiei a trimis spre ajutor mitropolitului Daniel pe Arhimandritul Gherasim de la lavra Sfântul Serghie.

Viitoarea mănăstire deţine o Evanghelie în traducerea realizată de sfântul Nicolae în limba japoneză. Mai multe exemplare vor fi puse la dispoziţia Catedralelor Ortodoxe din Tokyo, Kyoto şi Sendai.

Biserica Ortodoxă din Japonia

Biserica Ortodoxă din Japonia este o biserică autonomă, al cărei conducător este confirmat de Patriarhia Moscovei.

Sfântul Nicolae al Japoniei (cu numele de botez Ivan Dimitrievich Kasatkin) a dus Ortodoxia în Japonia în secolul al XIX-lea.

În 1861 el a fost trimis de Biserica Ortodoxă Rusă la Hakodate, Hokkaido, ca preot al capelei consulatului rus.

În afară de câteva călătorii scurte, Sfântul Nicolae a rămas în Japonia chiar şi în timpul războiului ruso-japonez (1904-1905) şi a răspândit Ortodoxia în toată ţara, fiind hirotonit primul episcop al Bisericii Ortodoxe a Japoniei.

Sfântul Nicolae a fondat Catedrala din Tokyo, în districtul Kanda, şi a petrecut peste jumătate de secol acolo; de aici numirea de Nikorai-Do dată de credincioşii Catedralei Învierii Domnului din Tokyo.

Sursa: basilica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *