ÎL ABUZAȚI PE HRISTOS! OPRIȚI-VĂ!

Da, îl abuzați pe Hristos Dumnezeu!

În comunicatul Institutului Național de Sănătate Publică, numit „Recomandări de sănătate publică privind măsurile generale de relaxare”, la capitolul „Recomandări privind activitatea în lăcașurile de cult – Precauțiuni speciale, nr. 3”, se spune așa: „Se va evita oferirea/primirea împărtășaniei în condițiile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință”.

De la începutul stării de urgență L-ați exclus tocmai pe Acela care e salvarea, nădejdea și scăparea oamenilor: Dumnezeu. El ar fi trebuit să fie arhitectul acestui proiect național de salvare și apărare a vieții oamenilor. Fără El e panică, frică, morți mulți trecuți cu Covid, supraveghere, antrenament pentru Doamne ferește ce mai pregătesc cei care vor să ne controleze fizic și psihic. Să nu ne pierdem libertatea, dar mare primit de om de la Dumnezeu!

Cu ce drept voi veniți cu o astfel de recomandare? E un abuz, v-ați depășit atribuțiile!

Sfânta Împărtășanie sau Euharistia sau Cuminecătura aparține Bisericii. Sfânta Împărtășanie e Hristos, e Dumnezeire, e foc ce arde tot păcatul și răul și vindecă, dă viață, e hrană sfântă.

Rânduiala Împărtășirii credincioșilor aparține Bisericii și ea hotărăște cum o administrează. Grija pentru cei în suferință dintotdeauna a avut-o Biserica și în Joia Mare se pregătește Împărtășania pentru cei bolnavi. Preotul merge și împărtășește pe bolnavi oricând și oriunde și, în cazuri de urgență, pe orice om oriunde s-ar afla.

Liniștiți-vă și opriți-vă din batjocura asta! Este un abuz ce faceți!

Sfânta Împărtășanie nu e sirop care se dă cu lingurița și se aprinde automat beculețul de reclamă „sunt creștin” și atât. Mâine poimâine ne recomandați și termen de valabilitate la Împărtășanie și dacă omul nu poate veni la biserică și vrea să se împărtășească să o trimitem prin curier! Mâine poimâine o să-i învățați și pe medici cum să opereze, pe profesori cum să predea, pe pilot cum să piloteze și așa mai departe.

Cine crede cu adevărat și are rânduială frumoasă creștinească se va împărtăși ca și până acum. Cine vorbește și se agită? Cel care nu are legătură cu Biserica, care nu frecventează slujbele, care nu trăiește cu adevărat creștinește și nu înțelege nimic. Cine nu vrea să se împărtășească, e liber să nu facă asta.

Ajunge!

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se va consulta cu celelalte Biserici surori. Biserica a mai trecut prin perioade de persecuție, de năvăliri păgâne, de comunism și a răzbit puternic, ieșind mereu învingătoare. Biserica nu înseamnă doar preoți, ierarhi și călugări, ci ea cuprinde pe toți care cred în Dumnezeu, au valori și o morală sănătoasă și țin tradițiile sfinte moștenite de la înaintașii vrednici.

În vremurile în care trăim se simte briza neomarxismului. Ca să înțeleagă toată lumea, e vorba de comuniștii cei noi, prieteni la cataramă cu seculariștii și cu „progresiștii”, ale căror fapte „progresează” către involuție, dezordine morală și haos în societate. Scopul lor e malefic.

Dacă mă uit la cei care sunt în frunte, n-au cum să ni-L dea pe Hristosul adevărat. La unul Hristos e pe sub, pe deasupra, pe lângă pâine. La celălalt Hristos nici măcar nu e Dumnezeu. La altul Hristos e din an în Paști. Cum să înțeleagă ei credința și să trăiască cu toată ființa creștinește?

În Sfânta Scriptură se zice: „Dați deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului și lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu!” (Matei XXII, 21). Dacă Dumnezeu îi îngăduie, n-am ce face, trebuie să am răbdare și să-i suport. Când vine vorba de Biserică și de implicarea răuvoitorilor în treburile ei duhovnicești, prefer să dau lui Dumnezeu tot!

Sursa: http://monitorulsv.ro

www.marturieathonita.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *