În prima zi a Postului Mare, la biserica „Schimbarea la față a Mântuitorului” a fost oficiată slujba Pavecerniței Mari și Canonul Sf. Andrei Criteanul

În prima zi a Postului Mare, părintele-paroh prot. Ioan Plămădeală, dimpreuna cu preoții si diaconii slujitori, a oficiat slujba Pavecerniței Mari și Canonul Sf. Andrei Criteanul, la biserica „Schimbarea la față a Mântuitorului” din municipiul Chișinău.

Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul constituie una dintre cele mai frumoase creaţii liturgice şi teologice, prin care preoţii şi credincioşii intră în atmosfera duhovnicească de pocăinţă şi smerenie specifică Postului Sfintelor Paşti.

Esenta acestui canon este pocainta, parerea de rau a tuturor credinciosilor si clericilor, monahilor, pentru viata traita uneori nu intotdeauna in conformitate cu poruncile lui Dumnezeu si legile evanghelice. Pentru a intelege foarte bine ce asteapta Dumnezeu de la noi, in acest Canon, de o frumusete literara deosebita si foarte profund din punct de vedere duhovnicesc, ne sunt prezentate pilde de smerenie, de cainta, de umilinta ale unor sfinti si drepti ai Vechiului Testament, fiecaruia fiindu-ne adresat indemnul de a calca pe urmele lor in drumul nostru duhovnicesc spre sarbatoarea Invierii Domnului nostru Iisus Hristos.

La biserica „Schimbarea la față a Mântuitorului”, Slujba Pavecerniţei cu Canonul se oficiază de luni până joi, începând cu ora 17.00.

Tot în această săptămână, în zilele de miercuri și vineri, se va săvârși Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *