O ceată de colindători a vestit Nașterea Mântuitorului la biserica „Schimbarea la Față a Mântuitorului”

A doua zi după Nașterea Domnului, când Biserica dreptmăritoare sărbătorește Praznicul luminat al Soborului Maicii Domnului, la biserica „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din Chișinău, o ceată de colindători din corul mic și mediu de la Studioul Coral Lia-Ciocârlia și-a făcut curaj ca să mărturisească bucuria venirii lui Dumnezeu pe pământ.

Este deja o tradiție ca în fiecare an, de Soborul Maicii Domnului, micuții de la acest studiou coral sa ne aducă mesajul pe care îngerul Domnului l-a adresat păstorilor din Betleem: „Nu vă temeţi. Căci, iată, vă binevestesc vouă bucurie mare, care va fi pentru tot poporul. Că vi s-a născut azi Mântuitor, Care este Hristos Domnul, în cetatea lui David. Şi acesta va fi semnul: Veţi găsi un Prunc înfăşat, culcat în iesle” (Luca 2, 10-12).

Micuții colindători, slăvind pe Dumnezeu prin cântul lor angelic, ne-au demonstrat că datinile creștine vor dăinui atât timp cât la temelia familiei și a societății vor sta valorile evanghelice, care rămân nealterate deja două secole.

La sfârșit, micii colindători au primit sincere mulțumiri din partea clerului și a enoriașilor, dar  și cadourile binemeritate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *