Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim la biserica „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din mun. Chișinău

Intrarea Domnului în Ierusalim, cunoscută și sub numele de Duminica Floriilor sau Duminica Stâlpărilor este unul din cele 12 Praznice Împărătești ale Bisericii Ortodoxe, care este celebrată în Duminica dinaintea Învierii Domnului.

În această zi, sute de credincioşi au trecut pragul bisericii „Schimbarea la Față a Mântuitorului”. Sfânta Liturghie a fost oficiată de preotul-paroh prot. Ioan Plămădeală împreună cu clericii sfântului lăcaș.

În cuvântul de învăţătură adresat numeroșilor credincioşi prezenţi, sfinția sa a vorbit despre valoarea spirituală a praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, subliniind că această sărbătoare reprezintă pentru creştini o poartă spre Înviere.

La final, părintele Ioan i-a îndemnat pe cei prezenţi să-L întâmpine pe Hristos, aşternându-I în cale florile recunoştinţei lor, căci: „Pentru noi, s-a smerit împăratul cerului şi a luat chip de rob. Şi astăzi pentru noi a venit în Ierusalim spre munci şi spre moarte rea şi grozavă, ca să ne izbăvească de moartea de veci”.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, a fost rostită rugăciunea de binecuvântare a ramurilor de salcie, acestea fiind împărțite credincioșilor prezenți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *