CONTACTE

Republica Moldova,

or. Chişinău. Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 164

telefon: 022-23-79-40

e-mail: pr.marcel@mail.ru

25 thoughts on “CONTACTE”

 1. Sergiu spune:

  Buna ziua Parinte Marcel. Spuneți vă rog la ce oră se va începe mîine slujba (adică de crăciun)

 2. Ecaterina spune:

  Buna ziua.Daca se permite as vrea si eu sa aflu raspunsul la citeva intrebari daca se poate…
  1.Vrem sa sfintim casa de hramul casei.,de Sfinta Maria,se poate
  2.Cu icoana a carui sfint e mai bine sa sfintim casa
  3.Se poate de sfintin casa inainte de a ne casatori

  1. pmarcel spune:

   1. Se poate. Trebuie doar să mergeți la biserică și să vă înțelegeți cu preotul.\n2. Casa se sfințește prin rugăciune, dacă întrebați de ce icoană aveți nevoie la sfințire sau ce icoană să aveți în casă aceast lucru este personal (ori a Mântuitorului, ori a Maicii Domnului,ori a hramului, ori a sf. numele căruia ăl purtați, etc.)\n3. Casa se poate sfinți oricând. (e păcat a trăi împreună înainte de cununie, iar prin acest păcat se întinează și casa )

 3. manole mihai spune:

  Sunt din cealalta Moldova si apreciez mult site-ul d-voastra\r\n Daca nu va suparati,as vrea sa va sugerez,sa publicati mai multe acatiste si rugaciunu rusesti ale Maicii Domnului si ale Mantuitorului IISUS HRISTOS.In acest fel site-ul ar fi si mai interesant,iar d-voastra,facand misiune va veti invrednici de iubirea lui Dumnezeu.HRISTOS A INVIAT!!!

 4. Elena spune:

  Buna ziua. Sotul meu era om bun milostiv credea in sufletul lui in bunul Dumnezeu dar eu nustiu de ce el nu vroia sa mearga la spovedanie si impartasanie(totusi ultima oara sa impartasit cind avea vreo 23 ani). Acum la virsta de 41 ani in urma unui accident a decedat. Va rog mult spuneti-mi ce pot sa fac eu pentru sufletul lui? Va multumesc foarte mult.

  1. pmarcel spune:

   Rugaţi-vă acasă în fiecare zi pentru mântuirea soţului dvs, cu metanii dacă puteţi. La biserică scrieţi-l la Sf Proscomidie, la rugăciunile pentru adormiţi. Daţi milostenie la oameni nevoiaşi, părăsiţi , neajutoraţi, ctitorie la biserică, toate acestea pentru pomenirea lui.

   1. Elena spune:

    MULTUMESK DIN SUFLET PARINTE.

 5. Georgeta Rodica NOJA spune:

  Bună dimineața, tuturor, buni creștini!\r\nBună dimineața, părinte Marcel!\r\nSă aveți zile binecuvântate și spor în gânduri și fapte bune!\r\nMă îngrijorează faptul că de câteva luni bune, nu am mai primit nici un e-mail din partea dumneavoastră. M-am abonat acum mai multă vreme și sufăr din lipsa știrilor de suflet, pe care le deschid și le salvez în memoria computerului. Pot spune că am o bibliotecă întreagă (virtuală) cu aproape tot ce ați publicat pe site și mi s-a potrivit în toate momentele mele de cumpănă (și, har Domnului, au fost și sunt multe). Ce trebuie să fac să intru din nou în lista dumneavoastră?\r\nGeorgeta Rodica Noja

  1. pmarcel spune:

   Dragă Georgeta,\r\n\r\nNIMENI şi NICICÂND nu va exclus din lista celor ce pot adresa întrebări. Ba din contra, este binevenit fiecare creştin (inclusiv şi DVS.), care este dornic să afle ceva ziditor pentru sufletul său. Încercaţi să verificaţi, poate aveţi anumite probleme cu navigarea pe NET, sau alte probleme tehnice, deocamdată se pare că mesajul acesta a fost recepţionat, înseamnă că este în ordine. \r\n\r\nDoamne ajută.

 6. Irina spune:

  Buna ziua. Noi am raspuns cu da unor tineri de a le fi nasi. Desi stiam ca asa nu se permite in rinduiala crestineasca. Dar ne sunt asa aproape de suflet acesti miri ca alt raspuns sufletul nostru nu a putut da. Mireasa este fiica nasei noastre de cununie. Totusi parca as vrea sa ne ziceti ca este un pacat atit de mare. Parca simt ca am gresit ca crestin.

  1. pmarcel spune:

   Puteţi fi naşi ortodocşi fără impedimente, pentru că nu este înrudire de căsătorie şi este vorba de năşie.

 7. Vali spune:

  Buna ziua!\r\nAs avea si eu o întrebare.\r\nMama mea are un frate, care are o sotie(matusa mea), ea are un frate care are doua fete. Ce grad de rudenie este între mine si fete? Este permisă căsătoria ? Este păcat sau nu\r\nVa multumesc!

  1. pmarcel spune:

   este gradul 6 de rudenie (sper că nu greşesc, iertare), căsătorie este admisă de la gradul 7.

 8. Cristina spune:

  Multstimate Parinte\r\nAs vrea sa botez feciorasul in biserica unde am fost botezata eu, sunt crestina ortodoxa.\r\nTraim in Franta si avem prieteni care de origine sunt crestini catolici. \r\nNoi foarte mult am fi vrut sa luam prietenii nostri ca Nanasi de botez.\r\nBiserica catolica nu are nimic impotriva.\r\nBiserica orthodoxa accepta asa ceva?\r\nVa multumim mult anticipat\r\nCu respect Cristina Barbieux-Ghitu

  1. pmarcel spune:

   Dragă Cristina, NAŞUL DE BOTEZ POATE FI DOAR ORTODOX, pentru că el MĂRTURISEŞTE în locul copilui CREDINŢA ORTODOXĂ!!! Altfel e absurd ca un romano-catolic să se angajeze, să promită solemn(pentru că acest e „jugul” de naş) la un BOTEZ ORTODOX că el va ÎNVĂŢA COPILUL CREDINŢA ORTODOXĂ…

 9. veniamin pribeagul spune:

  Mulţumim respectuos pentru cartea Părintelui protoiereu Ioan Plămădeală.Încă o dată mă conving de vrednicia corpului preoţesc de la Catedrala „Schimbarea la Faţă”.Am asistat în ultima Duminecă a lunii iulie la Sf. Liturghie împreună câţiva pelerini din România. Felicitări pentru tot ce faceţi spre slava lui Dumnezeu!

 10. Mariana spune:

  Doamne ajuta. Va rog sa-mi răspundeți la această întrebare. Ce se întâmplă cu un teolog ortodox care jura pe Biblie la absolvirea Facultății de Teologie Ortodoxă că va rămâne în această credință și peste ani se botează la alta confesiune. Nu mai crede in icoane, sfinți, Maica Domnului, in Împărtășanie. Acuma zice că singurul lucru pentru care sunt iertate păcatele e botezul la maturitate. Aștept un răspuns. Va mulțumesc.

  1. pmarcel spune:

   Buna ziua. Multi tineri care doresc sa studieze teologia, de la bun inceput au o parere gresita despre credinta ortodoxa, crezand ca teologia este o stiinta ca toate celelalte, care iti ofera dovezile necesare pentru a nu te indoi in existenta lui Dumnezeu. Dar teologia, in primul rand, este un mod de viata, o traire in Hristos, si mai apoi o stiinta. Acumularea unui bagaj de cunostinte in domeniul teologiei, fara traire duhovniceasca, fara lupta impotriva patimilor si fara pocainta nu ne foloseste la nimic.

 11. Mariana spune:

  Doamne ajuta! Cum pot pastra relații bune cu frații mei? Eu sunt ortodoxă, ei au trecut la alta confesiune s-au botezat. Nu suntem pe aceeași lungime de unda vizavi de biserica. Simt că lucrurile s-au răcit. Eu mă rog pentru ei, am pus și pomelnice la biserica.

  1. pmarcel spune:

   O sa va spun o pilda: Se spune că odată, Sfantul Macarie cel Mare călătorea împreună cu un monah mai tânăr, si au trecând pe lângă un preot păgân care ducea o barna foarte grea. Ucenicul l-a întâmpinat cu cuvinte foarte aspre, insă Sfântul Macarie l-a întâmpinat cu cuvinte iubitoare si l-a intrebat daca nu are nevoie de ajutor. A apucat de celalalt capat al barnei si au plecat la drum. La sfarsitul calatoriei preotul pagan a devenit crestin.
   De aceea, nu trebuie sa-i urati pe fratii dumneavostra si nici sa intrerupeti comunicarea cu ei. Dar nici nu trebuie sa participati la diferite evenimente sau intalniri care sunt impotriva constiintei noastre crestine. Hristos a spus sa ne iubim si vrajmasii, nemaivorbind de frati.

 12. Daniela spune:

  Am pacstuit! Mi-am dorit ca niste oameni sa moara! Stiam ca e pacat, dar erau rai cu mine.

  1. pmarcel spune:

   Si noi uneori suntem rai cu Dumnezeu, dar El nu Ne doreste moartea, ba dimpotriva, El S-a jertfit pentru pacatele noastre. Precum vom ierta noi celor ce ne gresesc, asa Ne va ierta si noua Tatal Ceresc. De aceea sa va pocaiti pentru pacatul savarsit, or, pocainta nu este altceva decat schimbarea modului de a gandi si trairea conform Evangheliei.

 13. Aliona Paduraru spune:

  Buna ziua!Spuneti-mi va rog e permisa cununia dintre un catolic si un ortodox!Daca da,de ce e nevoie?
  Va multumesc!

  1. pmarcel spune:

   Buna ziua. Da, e permisa, daca persoana ne-ortodoxa este botezata si mirunsa in numele Sfintei Treimi. La fel, o conditie ar fi ca acea familie sa boteze si sa educe copiii in credinta crestin-ortodoxa

 14. Petru spune:

  Sunteți o echipă de preoți de nota 10 cu toate că nu sunt demn să vă apreciez. In pofida acestui fapt am o rugăminte de a nu pomeni la slujbe pe banditul Kiril care este o mizerie de a lui Putin. Acest individ merită numai ura și osânda oamenilor. Un potlogar și un minciunos care defaimează credința noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *