PREOŢI SLUJITORI

În catedrala Schimbarea la Faţă a Mântuitorului din oraşul Chişinău slujesc 5 preoţi şi 2 diaconi, după cum urmează:

Protoiereu-mitrofor Ioan Plămădeală – preot-paroh /biografie/

Protoiereu-mitrofor Valeriu Zero /biografie/

Protoiereu-mitrofor Marcel Plămădeală /biografie/

Protoiereu Arcadie Porcescu /biografie/

Preot Valeriu Bălan /biografie/

14 thoughts on “PREOŢI SLUJITORI”

 1. Galina Melnic spune:

  Sărut mâna preotilor slujitori de la catedrala Schimbarea la Faţă a Mântuitorului şi vă mulţimim pentru acest site ortodox, e foarte de folos sufletului!
  Dumnezeu sa va binecuvinteze! SĂ VĂ OCROTEASCĂ VIAŢA ŞI SĂ VĂ ÎNTĂREASCĂ ÎN MISIUNEA SFÂNTĂ PE CARE O AVEŢI DE ÎNDEPLINIT, sanatate trupeasca si sufleteasca sa va daruiasca! Enoriasilor bunul Dumnezeu sa ne lumineze mintile, sa ne ocroteasca familiile, sa ne poarte mai des pasii catre sfintele lacasuri spre dobindirea luminii in suflet, credintei in inima si dragostei nemarginite!

 2. sergiu spune:

  MULȚUMIM PENTRU ACEST SAIT ! INFORMAȚIE UTILĂ PENTRU ORICINE !

 3. Sergiu spune:

  Spuneți vă rog cînd va fi slujba viitoare „Sfîntul Maslu”?

  1. pmarcel spune:

   vineri 25 octombrie

 4. Mihai spune:

  Icoanele ce pot fi procurate în biserică sunt sfințite sau nu? Mulțumesc.

 5. Anton spune:

  În sfînta Biserică „Schimbarea la față” te simți adevărat creștin. Mulțumim preoților pentru munca și credința lor. Dar mai ales Protoiereului mitrofor Ioan Plămădeală care ne este ca un tată adevărat. Să vă aibă Dumnezeu în pază.

  1. oleg spune:

   De acord Anton

 6. Elena spune:

  de mult timp nu se primeste conceperea copiilor dati-ne un sfat.suntem deznadajduiti.

 7. Elena spune:

  Buna seara,am o problema care dupa parerea mea este pe cit de complicata,pe atit de nerezolvabila.Aproape de 3 ani incercam cu sotul sa concepem copii dar nu se primeste.Am fost la multi doctori si am primit multe tratamente,chiar m-am adresat la persoane care trateaza cu diverse ierburi.Ultimul profesor la care am fost mi-a spus ca daca nu ajuta ultimul tratament sa plec la insamintare in vitro dar costa cam 50.000 lei si nu este sigur daca va reusi.Sunt foarte deceptionata,mihnita si disperata.Va rog parinte ajutati-ma cu un sfat.

  1. pmarcel spune:

   Copiii sunt darul lui Dumnezeu, iar aceste daruri El le dăruieşte când doreşte şi cui doreşte. Poate în nu v-aţi „copt” pentru calitatea de părinţi. Cel mai potrivit e să aşteptaţi, cu răbdare minunea, însă în acelaşi timp este nevoie şi o schimbare, o jertfă a modului vechi de viaţă, o întoarcere totală cu faţa către Dumnezeu prin viaţa activă bisericească. Este nevoie de acel „ceva” care să-L înduioşeze pe Dumnezeu şi să vă dăruiască prunci. Acel „ceva” porneşte din frângerea inimii voastre, prin schimbarea radicală a vieţii. Cunosc un cuplu, care deasemenea nu puteai avea copiii timp îndelungat, abia după ce soţul s-a lăsat de fumat, au primit în dar un copilaş. Ar fi bine ca să începeţi acea schimbare a vieţii sub îndrumarea unui duhovnic, care de altfel este binevenit să fie acelaşi la ambii soţi. La biserică vă puteţi mărturisi oricând, ideal, este să veniţi în afara timpului arcordat pentru Sfânta Liturghie, pentru ca mărturisirea să nu fie în grabă.\n\nP.S. Dacă veţi apela la fertilizarea in vitro, VĂ ROG, puneţi condiţia ca să fie fertilizat doar un ovul, ca nu cumva voi dorind să aveţi doar un copil, medicii să UCIDĂ ceilalţi embrioni (care sunt copii deja un toată legea, din momentul fertilizării).

   1. Elena spune:

    Va multumesc mult de tot.

 8. Iulia spune:

  Buna seara. Nici nustiu de unde sa o incep. Am un frate deja are 39 de ani nu este insurat si credem ca cauza este o vecina care pe jumatate e moldoveanca jumatate e tiganca. De mici am crescut ea e casatorita are copil dar totusi ei „prietenesc”daca se poate de numit asa. El de parca ii tumanit nu vede nimik toti banii lui se duc in casa la ea. El mereu se cearta cu mama cu mine si ne spune vorbe urite. Duminica spre luni mereu ii face ceva bunisor si il invita la ea. Se vede clar ca e ceva necurat la mijlok dar nu putem nicicum sa il convingem. El de parca ii orb surd. Ajutatine va rog cu un sfat ce de facut????? Ii trece viata si nu are familie si nici macar o prietena. Imi cer scuze dar sper ca dvs sa ne ajutati cu un sfat. Va multumesc mult.

  1. pmarcel spune:

   Este nevoie să îl convingeţi să stea de vorbă cu un preot, deja după aceasta se va vedea mai concret ce este de făcut în continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *