CONTACTE

Republica Moldova,

or. Chişinău. Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 164

telefon: 022-23-79-40

e-mail: pr.marcel@mail.ru

16 Responses to CONTACTE

 1. Sergiu spune:

  Buna ziua Parinte Marcel. Spuneți vă rog la ce oră se va începe mîine slujba (adică de crăciun)

 2. Ecaterina spune:

  Buna ziua.Daca se permite as vrea si eu sa aflu raspunsul la citeva intrebari daca se poate…
  1.Vrem sa sfintim casa de hramul casei.,de Sfinta Maria,se poate
  2.Cu icoana a carui sfint e mai bine sa sfintim casa
  3.Se poate de sfintin casa inainte de a ne casatori

  • pmarcel spune:

   1. Se poate. Trebuie doar să mergeți la biserică și să vă înțelegeți cu preotul.\n2. Casa se sfințește prin rugăciune, dacă întrebați de ce icoană aveți nevoie la sfințire sau ce icoană să aveți în casă aceast lucru este personal (ori a Mântuitorului, ori a Maicii Domnului,ori a hramului, ori a sf. numele căruia ăl purtați, etc.)\n3. Casa se poate sfinți oricând. (e păcat a trăi împreună înainte de cununie, iar prin acest păcat se întinează și casa )

 3. manole mihai spune:

  Sunt din cealalta Moldova si apreciez mult site-ul d-voastra\r\n Daca nu va suparati,as vrea sa va sugerez,sa publicati mai multe acatiste si rugaciunu rusesti ale Maicii Domnului si ale Mantuitorului IISUS HRISTOS.In acest fel site-ul ar fi si mai interesant,iar d-voastra,facand misiune va veti invrednici de iubirea lui Dumnezeu.HRISTOS A INVIAT!!!

 4. Elena spune:

  Buna ziua. Sotul meu era om bun milostiv credea in sufletul lui in bunul Dumnezeu dar eu nustiu de ce el nu vroia sa mearga la spovedanie si impartasanie(totusi ultima oara sa impartasit cind avea vreo 23 ani). Acum la virsta de 41 ani in urma unui accident a decedat. Va rog mult spuneti-mi ce pot sa fac eu pentru sufletul lui? Va multumesc foarte mult.

 5. Georgeta Rodica NOJA spune:

  Bună dimineața, tuturor, buni creștini!\r\nBună dimineața, părinte Marcel!\r\nSă aveți zile binecuvântate și spor în gânduri și fapte bune!\r\nMă îngrijorează faptul că de câteva luni bune, nu am mai primit nici un e-mail din partea dumneavoastră. M-am abonat acum mai multă vreme și sufăr din lipsa știrilor de suflet, pe care le deschid și le salvez în memoria computerului. Pot spune că am o bibliotecă întreagă (virtuală) cu aproape tot ce ați publicat pe site și mi s-a potrivit în toate momentele mele de cumpănă (și, har Domnului, au fost și sunt multe). Ce trebuie să fac să intru din nou în lista dumneavoastră?\r\nGeorgeta Rodica Noja

  • pmarcel spune:

   Dragă Georgeta,\r\n\r\nNIMENI şi NICICÂND nu va exclus din lista celor ce pot adresa întrebări. Ba din contra, este binevenit fiecare creştin (inclusiv şi DVS.), care este dornic să afle ceva ziditor pentru sufletul său. Încercaţi să verificaţi, poate aveţi anumite probleme cu navigarea pe NET, sau alte probleme tehnice, deocamdată se pare că mesajul acesta a fost recepţionat, înseamnă că este în ordine. \r\n\r\nDoamne ajută.

 6. Irina spune:

  Buna ziua. Noi am raspuns cu da unor tineri de a le fi nasi. Desi stiam ca asa nu se permite in rinduiala crestineasca. Dar ne sunt asa aproape de suflet acesti miri ca alt raspuns sufletul nostru nu a putut da. Mireasa este fiica nasei noastre de cununie. Totusi parca as vrea sa ne ziceti ca este un pacat atit de mare. Parca simt ca am gresit ca crestin.

 7. Vali spune:

  Buna ziua!\r\nAs avea si eu o întrebare.\r\nMama mea are un frate, care are o sotie(matusa mea), ea are un frate care are doua fete. Ce grad de rudenie este între mine si fete? Este permisă căsătoria ? Este păcat sau nu\r\nVa multumesc!

 8. Cristina spune:

  Multstimate Parinte\r\nAs vrea sa botez feciorasul in biserica unde am fost botezata eu, sunt crestina ortodoxa.\r\nTraim in Franta si avem prieteni care de origine sunt crestini catolici. \r\nNoi foarte mult am fi vrut sa luam prietenii nostri ca Nanasi de botez.\r\nBiserica catolica nu are nimic impotriva.\r\nBiserica orthodoxa accepta asa ceva?\r\nVa multumim mult anticipat\r\nCu respect Cristina Barbieux-Ghitu

  • pmarcel spune:

   Dragă Cristina, NAŞUL DE BOTEZ POATE FI DOAR ORTODOX, pentru că el MĂRTURISEŞTE în locul copilui CREDINŢA ORTODOXĂ!!! Altfel e absurd ca un romano-catolic să se angajeze, să promită solemn(pentru că acest e „jugul” de naş) la un BOTEZ ORTODOX că el va ÎNVĂŢA COPILUL CREDINŢA ORTODOXĂ…

 9. veniamin pribeagul spune:

  Mulţumim respectuos pentru cartea Părintelui protoiereu Ioan Plămădeală.Încă o dată mă conving de vrednicia corpului preoţesc de la Catedrala „Schimbarea la Faţă”.Am asistat în ultima Duminecă a lunii iulie la Sf. Liturghie împreună câţiva pelerini din România. Felicitări pentru tot ce faceţi spre slava lui Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *