A avut loc prima adunare a Protopopiatului sect. I, Chișinău

Prot. Mitr. Vadim Cheibaș, protopopul sectorului I Chișinău, a convocat astăzi o ședință cu participarea preoților din această circumscripție. Având în vedere că este prima întrunire în acest format, părintele protopop a făcut cunoștință cu slujitorii tuturor parohiilor din cadrul circumscripției.

\r\n

Circa 40 de slujitori au discutat modalitățile de organizare a nou-înființatului protopopiat. În urma discuțiilor s-a ales preotul duhovnic în persoana Prot. Mitr. Teodor Tihon, care de altfel în această zi și-a serbat cea de a treizeci și doua aniversare din ziua hirotoniei sale, fiind felicitat de către adunarea de slujitori.

\r\n

În funcția de secretar al protopopiatului a fost ales Protodiaconul Oleg Pascal, iar în componența Comisiei Disciplinare au fost incluși: Prot. Mitr. Valeriu Potoroacă, Prot. Mitr. Ioan Plămădeală și Prot. Mitr. Mihail Gondiu.

\r\n

A fost desemnat și un inspector școlar pentru instituțiile de învățământ din sector, în persoana Prot. Mitr. Octavian Moșin.

\r\n

În cadrul adunării s-a discutat despre istoricul bisericilor din sectorul I (Centru), care în marea lor majoritate au valoare de patrimoniu cultural și istoric, despre procesul de predare a religiei în școli și despre activitatea caritabilă a parohiilor.

\r\n

În alocuțiunea sa, Prot. Mitr. Vadim Cheibaș a subliniat că cele circa 20 de biserici aflate în inima capitalei trebuie să-și mențină statutul de cele mai reprezentative lăcașe de cult din oraș, atât prin îngirjirea și menținerea aspectului exterior, dar mai ales prin buna organizare parohială. În această ordine de idei s-a propus ca fiecare slujitor să fie implicat atât în viața parohiei, cât și în alte activități ce țin de de domeniul social-pastoral. A fost propusă o anchetă care va prezenta situația la moment, realizările, dar și problemele cu care se confruntă fiecare comunitate în parte.

\r\n

Au fost discutate și alte probleme stringente din societate, fiind luată o atitudine față de ultima redactare a proiectului Legii egalității de șanse, precum și aspectul ieșirii slujitorilor cu declarații publice.

\r\n

A fost întocmit un demers către ÎPS Mitropolit Vladimir în care se solicită desemnarea unor slujitori pentru a reprezenta Mitropolia în diverse discuții și dezbateri din mass-media.

\r\n

\r\n

Sursa: http://mitropolia.md/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *