Bun lucru este ca să ne rugăm întotdeauna pentru a nu știrbi sufletul

4722493_pravoslavnie_oboi_1-1

\r\n

Ori în biserică de ai fi, ori în casa ta, ori la câmp, ori păscând oile, ori de te afli la ospeţe, ori altceva de vei face, de rugăciune să nu te desparţi.

\r\n

Bun lucru este ca să ne rugăm întotdeauna pentru a nu știrbi sufletul după cum zice Domnul. Şi iar Apostolul zice: Rugaţi-vă neîncetat (I Tes. 5f 17). Adică noaptea şi ziua şi în tot ceasul. Deci, nu numai când intri în biserică, ci şi acasă să te rogi, că nu ştii când va veni cel ce-ţi va cere sufletul. Să nu aştepţi Duminica sau sărbătoarea, sau vreun loc anume pentru a te ruga, ci precum a zis proorocul David: în tot locul stăpânirii Lui binecuvintează suflete al meu pe Domnul (Ps. 102, 22).

\r\n

Deci, ori în biserică de ai fi, ori în casa ta, ori la câmp, ori păscând oile, ori de te afli la ospeţe, ori altceva de vei face, de rugăciune să nu te desparţi. Când poţi, să-ţi pleci genunchii, iar când nu poţi, roagă-te cu mintea. Dacă rugăciunea va însoţi lucrul tău şi toate mişcările tale, atunci păcatul nu va putea să intre în sufletul tău. (Sfântul Efrem Sirul)

\r\n

Cuvinte de la Sfinții Părinți, Editura Episcopiei Romanului, 1997, p. 45

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *