ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la Catedrala „Schimbarea la Față” din Chișinău

IMG_9483

\r\n

În dimineața zilei de ieri, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a fost întâmpinat cu aleasă dragoste fiască și bucurie duhovnicească de către enoriașii și slujitorii Catedralei „Schimbarea la Față” din Chișinău, în frunte cu părintele-paroh, Prot. Mitr. Ioan Plămădeală.

\r\n

Cu ocazia oficierii serviciului divin în această emblematică biserică a capitalei, Vlădica Vladimir a oferit câteva înalte distincții mitropolitane, după cum urmează: Părintele Ioan Plămădeală, omagiat al zilei, a fost decorat de către Întâistătător, cu ocazia celei de a 60-a aniversări din ziua nașterii, dar și pentru îndelungata sa muncă plină de osârdie pentru binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova cu Ordinul „Meritul Bisericesc” gr.II, Prot. Valeriu Zero și Diac. Ioan Munteanu s-au învrednicit de Ordinul „Cuv. Paisie Velicikovski” gr. II, Diac. Valeriu Bălan a fost decorat cu medalia „Cuv. Paisie Velicikovski”, etc.

\r\n

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Arhipăstorul, dimpreună cu soborul preoțesc, a sfințit o frumoasă răstignire din piatră, instalată recent în curtea sfântului lăcaș, după care a oficiat un Te-Deum de mulțumire.

\r\n

În continuare, Înalt Prea Sfinția Sa i-a adresat un cuvânt de felicitare părintelui Ioan, urându-i mulți ani binecuvântați închinați slujirii Mântuitorului Hristos și răbdare și înțelepciune pentru a îndruma spre veșnicie turma încredințată.

\r\n

Prot. Mitr. Ioan Plămădeală i-a mulțumit Mitropolitului pentru urările cordiale, menționând că își va da toată străduința pentru a fi de folos Credinței și Neamului, rămânând supus și ascultător Înalt Prea Sfinției Sale.

\r\n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *