Mărturii despre minunile ce s-a petrecut înaintea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, numită „Cu trei mâini” („Tricheruşa”)

Mărturii despre minunile ce s-a petrecut în viaţa diferitor creştini prin rugăciunile săvârşite înaintea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, numită „Cu trei mâini” („Tricheruşa”) din catedrala Schimbarea la Faţă a Mântuitorului din or. Chişinău, publicate în ziarul Комсомольская Правда в Молдове”, Nr. 86 / 20 (23031) din 16 mai 2003  

\r\n

 ― D-na Olga Muştuc (or. Durleşti, str. T. Vladimirescu, 3) la 23 noiembrie 2006 a suportat o operaţie la Spitalul Oncologic din Chişinău şi i s-a propus să facă chimioterapie, dar ea a refuzat. S-a gândit să se ducă la biserica Schimbarea la Faţă pentru a se ruga înaintea Sfintei Icoane. A postit şi s-a rugat mai multe luni şi de atunci mărturiseşte că n-o mai doare nimic şi nici n-a mai primit nici un medicament.

\r\n

D-na Olga Ursu (or. Chişinău, str. Mircea Eliade, 12 / 2) începând cu anul 2007 simţea permanent o intoxicare totală a organismului. S-a adresat după tratament în mai multe instituţii medicale, dar fără nici un rezultat. Simptomele erau aceleaşi. Venind în catedrala Schimbarea la Faţă a Mântuitorului s-a rugat înaintea Sfintei Icoane. Mai apoi a fost operată de urgenţă. Starea ei era între viaţă şi moarte. Primele investigaţii confirmau că 95 % este bolnavă de cancer. Continua să se roage şi rezultatele ulterioarelor investigaţiilor au fost uimitoare… Era complet sănătoasă.

\r\n

S-ar putea vorbi la nesfârşit despre minunile ce le revarsă Născătoarea de Dumnezeu asupra creştinilor ortodocşi… E greu să le descrii şi să le enumeri pe toate, deoarece, dacă nu zilnic, atunci, cel puţin o dată în săptămână, se descoperă o nouă minune a Ei. Dar cea mai mare minune a Sfintei Icoane „Cu trei mâini” se înfăptuieşte în sufletele credincioşilor Ei închinători. Nu ne rămâne decât să credem şi să nădăjduim în ajutorul lui Dumnezeu, iar Maica Domnului, cea care cunoaşte şi alină orice durere, care şi-a văzut Fiul, Cel Unul fără de păcat, răstignit pentru răscumpărarea noastră, va fi mereu grabnică Mijlocitoare, Rugătoare pentru noi şi Izbăvitoarea noastră din necazuri şi nevoi…

\r\n

Acest chip al Născătoarei de Dumnezeu din catedrala Schimbarea la Faţă a Mântuitorului a devenit tot mai îndrăgit şi căutat, dar este şi imposibil să nu-l îndrăgeşti chiar din prima privire, pentru blândeţea feţei, pentru profunzimea ochilor, pentru dragostea ce I-o poartă Pruncului Dumnezeiesc, Celui ce va ridica prin răstignirea Sa păcatul lumii. Întâlnirea chiar şi fugară, chiar şi neconştientizată cu această Sfântă Icoană nu poate lăsa pe nimeni indiferent, nu poate să nu lase vreo urmă chiar şi în cel mai rătăcit suflet, în cea mai împietrită inimă.

\r\n

Mulţi sunt cuprinşi de impresia că au intrat în catedrala Schimbării la Faţă a Mântuitorului fiind chemaţi anume de această Icoană, fiind călăuziţi de Ea.

\r\n

Chipul Maicii Domnului luminat şi feciorelnic, plin de bunătate, îngăduinţă şi răbdare, umple inima creştinului evlavios, îl povăţuieşte în chip tainic spre curăţirea sufletului şi-l călăuzeşte spre renaşterea duhovnicească şi spre dobândirea vieţii veşnice. Prin Sfânta Sa Icoană, Stăpâna noastră, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, săvârşeşte, ca o mult-Milostivă Maică, cea mai mare minune: mântuirea în Hristos a fiilor Sfintei Biserici Ortodoxe.

\r\n

Prăznuirea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, numită „Cu trei mâni” („Tricheruşa”) se face de două ori în an: la 28 iunie / 11 iulie şi 12 / 25 iulie.

\r\n

Bucură-Te, Ajutătoare noastră,

\r\n

că prin Icoana Ta „Cea cu trei mâni”, ne ajuţi pe noi!

2 thoughts on “Mărturii despre minunile ce s-a petrecut înaintea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, numită „Cu trei mâini” („Tricheruşa”)”

  1. Tatiana spune:

    Buna seara
    In care biserica gasesc aceasta icoana” Cea cu trei mâini”

    1. pmarcel spune:

      Biserica cu hramul „Schimbarea la Fata a Mantuitorului”, bd. Stefan cel Mare si Sfant 164, or. Chisinau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *