3.000.000 de semnături pentru familia tradiţională

greek-orthodox-church-denver-wedding015

\r\n

Membrii Coaliției pentru Familie au depus la Senat, luni, 23 mai 2016, propunerea legislativă de revizuire a Constituției pentru definirea clară a familiei, informează TRINITAS TV.

\r\n

\r\n

Inițiatorii propun să fie menționat faptul că o familie este întemeiată pe baza căsătoriei liber consimțite între un bărbat și o femeie.

\r\n

„Asistăm cu toţii la o premieră istorică, naţională şi europeană întrucât trei milioane de cetăţeni români într-un enorm efort de solidaritate au semnat proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei României, mai precis a articolului 48, aliniatul 1, care vizează definirea căsătoriei ca uniune dintre bărbat şi femeie. Încercăm astfel să înlocuim textul actual din Constituţie, căsătoria se bazează pe uniunea liber consimţită dintre soţi”, a spus Mihai Gheorghiu, Preşedintele comitetului de iniţiativă constituţională.

\r\n

Cele aproximativ 12.000 de dosare cu semnături au fost aduse la sediul Senatului României cu un camion împreună cu o scrisoare simbolică de 30 metri lungime, cea mai lungă scrisoare adresată vreodată Parlamentului României.

\r\n

„România se înscrie într-un trend european în acest sens. Există o iniţiativă la nivel european pentru definirea în aceşti termeni a căsătoriei şi avem şi exemplele de anul trecut ale Croaţiei şi Sloveniei care au făcut deja referendumul soldat cu succes pentru înscrierea în Constituţiile lor a acestei definiţii a căsătoriei”, a mai menţionat Mihai Gheorghiu.

\r\n

Aceasta este cea mai mare iniţiativă cetăţenească de modificare a unui articol din Constituţia României. În forma propusă de Coliţia pentru Familie alineatul 1 al articolului 48 din Constituţia României ar trebui să precizeze că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor. Noua formulare a articolului întăreşte şi dreptul părinţilor de a-şi educa şi creşte copiii conform propriilor valori.

\r\n

„După 40 de ani de comunism iată că poporul român arată că se poate, că ne putem uni în jurul unei teme comune. Solidaritatea este de fapt esenţialul pe care noi am reuşit să-l dobândim prin această iniţiativă cetăţenească”, a precizat Ioan Şolea de la Coaliţia pentru Familie.

\r\n

„Această iniţiativă nu este împotriva a nimic, este pentru familia tradiţională alcătuită din bărbat şi femeie care poate da naştere la copii”, a spus Alina Tomi, membră a comitetului de iniţiativă constituţională.

\r\n

http://www.sfnectariecoslada.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *