A fi sărac nu este o etichetă de a fi ticălos!

„Deci tu faci zece copii și îi lași vraiște și ei devin delicvenți.. probleme sociale”. Ați văzut cum se pune problema în societate? Ce înseamnă tehnica manipulării, când se amestecă întunericul cu lumina…

„Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul!” Aici, legat de acesta, este o mare neînțelegere și este tratată cu indiferență. Și ne izbim astăzi de roadele ei neputincioase. Mereu avem o formă superficială de tratare a problemei.. tot cu indiferență. Pentru că atunci când spune Hristos: „Lăsați copiii să vină la Mine!”, se referă la faptul că, din pântecele mamei trebuie împărtășit, în copilărie să fie împărtășit, l-ai învățat puțină rugăciune și să țină o zi de post… și e a lui Hristos!

Va crește și va avea o scară de valori. Dar noi întâlnim mame cu mulți copii, care spun așa: „Eu am născut șapte copii!” Da, și eu am acasă o iepuroaică ce a născut 20 de iepurași, dar nu ea îi crește, eu îi cresc! Deci ținta este ca cei șapte copii, să fie, Șapte Stâlpi ai Societății! Unul să fie profesor, unul brutar, altul tâmplar, altul medic… Deci tu trebuie să le gasești rostul și bucata de pâine la subsoară, din care la rândul lor trebuie să fie folositori și utili altor oameni.

„Cei tineri să fie ca și cum ar fi bătrâni. Femeile tinere să se poarte ca și cu ar fi mature. Cei bătrâni să nu se laude numai cu căruntețea, ci să arate înțelepciune. Femeile vîrstnice să arate puterea vârstei lor și să fie de folos celor tinere, povățuindu-le la lucrul bun…” Vedeti ce echilibru? ‘Copiii voștri să-i creșteti drept.” Și aici se referă la învățătura sănătoasă. Pentru că toate școlile din lume și toată învățătura profană pe care o facem în studii universitare, academice și tot ce vrem noi.. nimic, nu poate subtitui învățătura facultății celei de taină, pedagogia morală a familiei, care se ia din cei șapte ani de acasă. Numai din învățătura mamei și a tatălui. Mama trebuie să-și educe copilul din pântece. Cea mai adevărată mamă este cea credincioasă! Pentru că mama care este credincioasă va da naștere unui fiu care este perfect credincios. Vedeți noi ne luptăm pe cale medicală, științifică, biologică.. facem tratamente, pentru că vrem neaprat un copil. Și Dumnezeu ți-l dă! Dar tu trebuie să înțelegi scopul cu care ai cerut acel prunc! Și mereu să-ți aduci aminte.. că trebuie să fie frumos educat, un copil de care să fii mândru, demn. Să facă școală, să-și facă familie și să aibă serviciu.

Iar tu poți să spui la maturitate: „N-am trăit degeaba!”

A fi sărac nu este o etichetă de a fi ticălos! Când tu vei prezenta societății, emblema muncii tale, atunci tu te definești ca un creștin perfect, un naționalist! Pentru că este ușor să punem steaguri și să purtăm tricolor, dar nu tricolorul salveză România! Munca, Cinstea, Omenia, Seriozitatea, Credința!

Parintele Calistrat Chifan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *