“Apa misterioasă”

izvor

\r\n

O femeie veni odată la un om cu viaţă sfântă. Se plângea de bărbatul ei: “Este aşa de ursuz şi arţăgos, că nu mai pot să-l suport”. Cerea omului nostru sfânt să-i dea un mijloc prin care pacea să se reîntoarcă în familie.

\r\n

\r\n

“Mergi la mănăstirea noastră, spuse sfântul, şi spune-i fratelui de la poartă să-ţi dea apă din fântâna mănăstirii. Când vine bărbatul tău acasă, să iei o înghiţitură din această apă. S-o păstrezi cu grijă în gură şi apoi vei vedea minunea.

\r\n

Femeia făcu tot ce i se spusese. Când bărbatul veni seara acasă, imediat se vedea că era rău dispus şi nerăbdător. Numaidecât, femeia luă în gură o înghiţitură din apa misterioasă şi se străduia să n-o piardă.

\r\n\r\n

\r\n

Într-adevăr, curând, bărbatul încetă. Astfel furtuna din acea seară trecu repede.

\r\n

Încă o dată luă femeia acel medicament minunat şi din nou se lăsă cu acelaşi succes. Din acel moment bărbatul era altul, era transformat. Îi vorbea din nou frumos şi o lăuda pentru bunătatea şi răbdarea ei.

\r\n

Fericită din cale-afară pentru schimbarea soţului ei, femeia merse în grabă la înţelept şi-i povesti despre succesul cu apa minunată.

\r\n

“Nu apa din fântâna mănăstirii, spuse sfântul, a făcut minunea, ci tăcerea ta.”

\r\n

http://www.sfnectariecoslada.ro/

\r\n\r\n

One thought on ““Apa misterioasă””

  1. Ghenadie spune:

    ” Tacerea-i mai dulce ca mierea !” Asa este o vorba din popor , dar e mai bine venita trasatura de caracter care se zice rabdare. Cum zice alt proverb – „Cu rabdarea treci si marea , iar cu raul nici paraul !” Si daca am apucat pe hatisul proverbelor mai zicem ceva de la fratii rusi – ” Molceanie – zoloto ! ” si ” Molceanie – taina semeinogo scheastia ! ” In rest omul invata a vorbi un an , dar a pastra tacerea invata toata viata ! Doamne ajuta la intelepciune !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *