BISERICA „NAŞTEREA SF. IOAN BOTEZĂTORUL” DIN OR. CHIŞINĂU (șos. Balcani, 7) DE ZIUA HRAMULUI

\r\n

În ziua prăznuirii unuia din cele mai mari și sfinte evenimente din istoria Creștinismului – Nașterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul – biserica din sectorul Buiucani a orașului Chișinău și-a sărbătorit hramul. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți și diaconi având ca proestos pe protoiereul Ioan Plămădeală, parohul-administrator al acestui sfânt locaș.

\r\n

Pentru biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Chișinău ziua hramului este una plină de bucurii duhovnicești, întrucât a purta hramul în cinstea acestei prea însemnate sărbători, înseamnă, în primul rând, pomenirea și căutarea la pilda ocrotitorului ei – Sfântul Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului.

\r\n

Potrivit mărturiei Domnului, nimeni, din cei născuți pe pământ, n-a fost atât de mare, ca Ioan Botezătorul. Citind mărturia din Sfânta Evanghelie despre el, vezi în acest Prooroc chipul omului care a fost în stare să fie atât de devotat lui Dumnezeu și chemării sale pe acest pământ, încât ne poate fi exemplu fiecăruia dintre noi, pentru că fiecare dintre noi într-un anumit sens este un înaintemergător al Domnului pentru cei din jurul nostru. Adică și noi suntem trimiși înaintea Lui, ca să aducem oamenilor cuvântul și exemplul vieții, care i-ar pregăti pe ei să-L înțeleagă și să-L primească pe Hristos.

\r\n

Prima mărturie despre Ioan Botezătorul ne spune că el este – glasul celui ce strigă în pustie. Deci Evanghelia nu-l numește prooroc, ci GLAS. Într-atât s-a înrudit cu voia lui Dumnezeu, că el este numai glasul lui Dumnezeu care strigă pentru trezirea oamenilor la viață.

\r\n

Ioana fost Înaintemergător. El a deschis ușa și s-a retras, ca văzând oamenii pe Hristos, să nu-și mai amintească de el. Deci iată chipul adevăratei smerenii…. Cine dintre noi este gata fie uitat, făcând o faptă bună sau spunând un cuvânt dătător de viață?

\r\n

Sfântul Ioan s-a născut din părinți credincioși și încrezători în Dumnezeu și tot în credință și în încredere desăvârșită în Dumnezeu a murit, mărturisind înaintea mai-marilor acestei lumi adevărul…

\r\n

Fraților și surorilor, nu în zadar am punctat aceste câteva gânduri despre Sfântul Ioan Botezătorul. Iată, în ziua când sărbătorim hramul bisericii în cinstea Nașterii celui mai mare Sfânt, vă felicităm din inimă cu această sărbătoare și fie ca fiecare dintre noi să aibă în față în fiecare zi acest măreț, dar omenesc chip și exemplu al Botezătorului și să ne învățăm de la el – cum trebuie să trăiască omul adevărat, devotat chemării dumnezeiești.

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

4 thoughts on “BISERICA „NAŞTEREA SF. IOAN BOTEZĂTORUL” DIN OR. CHIŞINĂU (șos. Balcani, 7) DE ZIUA HRAMULUI”

 1. Ana spune:

  Buna ziua , as dori sa aflu dacă ne putem Cununa Joi , 29august 2019.
  Dacă nu, atunci am vrea sa stim in ce zile putem sa ne cununam

  1. pmarcel spune:

   Buna ziua. Veniti la biserica si veti primi toata informatia referitor la aceasta intrebare

 2. Tulcea Larisa spune:

  Buna ziua
  As dori sa aflu daca in biserica slujește Mihail Siloci

  1. pmarcel spune:

   Nu cunoastem asa persoana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *