Biserica ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Chișinău, la 10 de ani de la târnosire

În Duminica a XXIII-a după Pogorârea Duhului Sfânt (a Samarineanului milostiv), 24 noiembrie 2019, credincioșii Parohia ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” (mun. Chișinău, șos. Balcani 7), l-au întâmpinat cu deosebită dragoste și bucurie duhovnicească pe Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, care a oficiat un Serviciu divin praznical, cu prilejul aniversării a 10 de ani de la târnosirea bisericii cu hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.

În timpul Sfintei Liturghii, la Vohodul mic, parohul bisericii Prot. mitr. Ioan Plămădeală, pentru activitatea rodnică spre binele și întru propășirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, dar și cu prilejului aniversării a 10 de ani de la sfințirea bisericii ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”a fost decorat de către Mitropolit, cu înalta distincție mitropolitană „Ordinul Recunoștinței”.

În atmosfera festivă şi măreaţă a Serviciului divin praznical, tânărul Iulian Panas, Absolvent al ATOM promoția 2016, s-a învrednicit de a fi hirotonit în treapta de diacon, pe seama Parohiei ”Sfânta Treime” din municipiul Chișinău.

La final, vorbind celor prezenți, Mitropolitul Vladimir a adresat călduroase cuvinte de felicitare cu prilejul acestui important eveniment, dând aprecieri deosebite muncii jertfelnice și realizărilor părintelui Ioan, pe tărâmul activității pastoral-misionare. În acest context, Înaltpreasfinția Sa și-a exprimat speranța că aceste eforturi prodigioase vor avea o îndelungată continuitate și vor fi un exemplu demn de urmat pentru toți cei care vor să slujească în Via Domnului.

sursa: www.mitropolia.md

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *