Crucea Vieții…

Una din semnificațiile crucii este legata de căința pentru păcatele săvârșite: când ne ducem crucea, spunem că acceptăm păcatele comise și suntem dispuși să plătim pentru ele, să ne asumăm responsabilități. La fel, Iisus le-a cerut apostolilor săi să își lase  tot ce aveau, pentru a-i sluji. Iar atunci când a fost aproape de a fi răstignit, le-a cerut din nou sacrificii: „Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea, și să Mă urmeze. Pentru că oricine va vrea să-și scape viața, o va pierde; dar oricine își va pierde viața pentru Mine, o va câștiga. Și ce ar folosi unui om să câștige toată lumea, dacă și-ar pierde sufletul? Său, ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?” (Matei 16:24-26)

\r\n

Nimic din această viața nu este din întâmplare ! De multe ori dorim să ne eliberam de crucea ce ne este dată fiecăruia dintre noi. Dar pentru toate există un „de ce” și „pentru ce”…  Dumnezeu nu ne dă niciodată încercări mai mari decât am putea să le suportăm….. Și dacă ne gândim să le evităm pe acestea, cu siguranță vom avea probleme.

\r\n

Un om chinuit de trăirile sale și de greutățile vieții,  îndurând cu greu aceste lucruri, s-a dus la Dumnezeu și i-a zis:

\r\n

-Doamne, eu nu mai pot să-mi duc crucea pe care o am , este tare grea…

\r\n

Dumnezeu auzindu-l l-a luat și l-a dus înrtr-un câmp plin de cruci de diferite forme și mărimi zicându-i

\r\n

-Alegeți ce cruce crezi tu că ți-e mai ușoară!

\r\n

Omul și-a lăsat crucea sa și a plecat pe acel câmp să-și caute altă cruce.

\r\n

Încearcă una,  încearcă doua, mai ia pe umeri altă cruce , dar pe toate care le încerca i se păreau tot mai grele, continuând mai departe să caute o cruce mai ușoară.

\r\n

După un timp, găsi o cruce care a crezut el ca ar fi mai ușoară , o luă pe umeri și când a dat să plece a văzut că scrie ceva pe ea. Se uită mai bine să vadă ce scrie și atunci a zărit că era scris chiar numele lui.

\r\n

Atunci și-a dat seama omul nostru că toate crucile pe care le-a încercat au fost mai grele decât crucea lui:

\r\n

Învățătura pe care a primit-o a fost că FIECARE TREBUIE SĂ-ȘI POARTE CRUCEA PE CARE I-A DAT-O DUMNEZEU DE LA BUN INCEPUT. Încercările și suferințele fac parte din crucea vieții pe care fiecare o ducem. Dar când ne gândim că această cruce pe care o ducem este chiar crucea mântuirii, o ducem cu bucurie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *