Cum trebuie să ne creștem copiii?

Iată trei sfaturi extrem de prețioase de la sfinți și mari duhovnici despre cum trebuie să ne creștem copiii, pentru a ne bucura de ei când vor crește mari:

  • Cultivați în copii viitorii cetățeni, ostași, scriitori, oameni de litere, funcționari, artiști, industriași. Faceți bine, dar nu nesocotiți ceea ce este și mai bine: nu neglijați să formați în ei fii ai Bisericii, să pregătiți viitori cetățeni ai Cerului. (Sfântul Filaret al Moscovei)
  • Cei ce seamănă în copiii lor încă din pruncie dreapta cugetare despre mareția lui Dumnezeu și despre pronie, iar apoi și despre virtute, se vor învrednici de răsplățile dumnezeiești nu numai ca părinți, ci și ca minunați povățuitori, iar cei care sădesc în ei închinarea la mai mulți dumnezei și patimilor vor primi plată ca unii care și-au jertfit copiii dracilor. (Sfântul Isidor Pelusiotul)
  • Educația trebuie să fie mai întâi de toate bisericească: prin slujbe, prin taine, prin rugăciune. Primul lucru de care este neapărată nevoie întotdeauna este credința – iar pentru a întări în copii credința este nevoie ca părinții să ducă viață creștină. (Protoiereul Valerian Krecetov)

Sursa: www.cuvantul-ortodox.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *