De ce avem în viaţă urcuşuri şi coborâşuri?

De ce de-a lungul vieţii trecem prin perioade de fericire urmate de perioade de deznădejde? Perioadele de tristeţe şi deznădejde vin după evenimente fericite din viaţa noastră. Acest lucru se întâmplă chiar şi la oamenii care au totul în viaţă: o casă frumoasă, un job bun, mulţi prieteni, vacanţe exotice şi toate mijloacele pentru a fi fericiţi şi pentru a se distra.

\r\n

De ce suntem nefericiţi dacă suntem binecuvântaţi cu atâtea bogăţii?

\r\n

Sfântul Teofan Zăvorâtul ne aminteşte că distracţiile şi avuţiile dau naştere la atâtea sentimente. „Toate aceste bucurii ale vieţii, toate distracţiile şi bogăţiile dau naştere la depresii”. Este cunoscut faptul că noi căutăm bucuriile cele lumeşti şi satisfacerea rapidă a nevoilor noastre din activităţi lumeşti cum ar fi: un meci de fotbal, un festival, un joc pe calculator sau un film, o petrecere şi aşa mai departe. Dar acestea sunt plăceri temporare şi de suprafaţă pentru ceea ce ne dorim noi ca adevăraţi creştini ortodocşi.

\r\n

Sufletul nostru caută să se hrănească cu altceva decât activităţi lumeşti sau distracţii. Noi, fiind creştini ortodocşi, să râvnim la împlinirea sufletească, la dobândirea mântuirii şi nu la bogăţii lumeşti trecătoare, distracţii de tot felul şi prieteni care stau lângă noi doar atunci când avem bani.

\r\n

Bucuria adevărată şi împlinirea vin dintr-o relaţie profundă cu Dumnezeu. El este scopul nostru. Scopul nostru este să ne unim cu Dumnezeu pentru veşnicie. Cu Dumnezeu nu există moarte. Acesta e mesajul pe care Mântuitorul nostru Iisus Hristos ni-l transmite. Mântuitorul Iisus Hristos ne arată şi ne îndeamnă să-L urmăm şi să ne unim cu El. Atâta timp cât vom continua să căutăm să ne unim cu Dumnezeu şi să respectăm poruncile Lui, să fim smeriţi, să cerem iertare de la Dumnezeu pentru păcatele noastre, doar atunci vom gusta din adevărata bucurie, care nu vine şi pleacă de la noi, ci rămâne pentru veşnicie.

\r\n

Sfântul Teofan ne îndeamnă: „Să nu-L uităm pe Dumnezeu, să-I mulţumim pentru toate bucuriile vieţii şi pentru toate avuţiile primite tot de la Bunul Dumnezeu… Dumnezeu vrea inima ta curată şi inima ta trebuie să-L caute pe Dumnezeu mereu”. Să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru toate cele bune şi cele rele!

\r\n

traducere şi adaptare: Mădălina Munteanu\r\nsursa: http://orthodoxwayoflife.blogspot.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *