De ce posturile de televiziune n-au mediatizat întâlnirea celor 6100 de tineri ortodocși din toată Europa, desfășurată la Cluj?

01. Intalnirea tinerilor ortodocsi din Europa

\r\n

Zilele trecute s-a desfășurat la Cluj una dintre cele mai mari întâlniri a tinerilor din ultimii zeci de ani.  6100 de tineri s-au bucurat de un program cultural și de suflet organizat de Arhiepiscopia Clujului în colaborare cu liderii administrației locale. A fost cea mai mare manifestare socială din țară din ultimele săptămâni. Evenimentul a fost o premieră pentru întreaga lume ortodoxă.

\r\n

\r\n

Clujul este Capitala Culturală a Tineretului în anul 2015. Nedumerire. Niciun post de televiziune național nu a mediatizat acest eveniment unic pentru România. De ce? Părinții tinerilor care au participat la această întâlnire, care nu utilizează internetul, au butonat telecomanda la ora știrilor pentru a se bucura împreună cu copiii lor, pentru a vedea și ei cum arată 6000 de elevi și studenți împreună.

\r\n

– De ce lucruri atât de frumoase nu sunt prezentate lumii? Nu reușesc cei din media să înțeleagă că tinerii sunt importanți pentru noi? m-a întrebat un tată a cărui fată a participat la această întâlnire.

\r\n

– Nu știu, eu nu am televizor. Nu am urmărit știrile.

\r\n

– Le-am urmărit eu. Educația frumoasă a generației tinere nu intră în preocupările posturilor de televiziune? De ce o defilare cu 30 de homosexuali poate fi văzută pe posturile mari de televiziune la orele de vârf, iar 6000 de tineri care se întâlnesc în numele valorilor noastre românești, culturale, spirituale, nu? Cui servesc aceste posturi TV dacă tinerii nu se regăsesc în ele?

\r\n

– Păi… Eu nu prea am ocazia să urmăresc știrile. Nici nu mi-am pus problema mediatizării evenimentului de la Cluj.

\r\n

Omul mi-a adresat o întrebare de bun simț iar eu îl priveam fără să-i pot răspunde.

\r\n

– Mi-a spus fata la telefon că a fost o întâlnire extraordinară; a fost și o conferinţă şi spectacole de muzică populară şi muzică folk, spectacol de teatru, o defilare a tinerilor prin oraş, o atmosferă foarte frumoasă. Aș fi vrut să văd și eu câteva minute ce a fost acolo, dar nimic. Cică au venit tineri din 17 țări.

\r\n

– Da, așa a fost. Au fost și din Siria, din Iordania, Georgia, Grecia…de peste tot.

\r\n

– Na poftim!

\r\n

M-am despărțit de domnul acesta încercând să răspund la întrebările lui. Într-adevăr, o știre pozitivă, frumoasă cum putea fi aceea de a prezenta mii de chipuri de tineri adunați în numele unor idei nobile, ar fi adus o notă de optimism și de curaj printre românii noștri, foarte mulți bulversați de griji și de lipsuri.

\r\n

Clujenii au făcut eforturi mari pentru a organiza această întâlnire iar tinerii au primit-o cu entuziasm. Tineretul este debusolat. A devenit un segment social foarte expus. Nu reușește să se regăsească în această societate care se schimbă prea repede. Părinții tinerilor și profesorii întâmpină dificultăți mari în relația cu ei. Cei responsabili cu educația lor încearcă să găsească un limbaj prin care să poată comunica cu ei, să ajungă la sufletul lor. La Cluj s-a încercat transmiterea unui mesaj de solidaritate şi de speranţă, li s-a arătat tinerilor că ne pasă de ei. A fost un prilej de a le arăta încredere și totodată speranța pe care o avem în ei, în posibilitățile lor de a se dezvolta și de a se realiza. A fost o ocazie bună de a-i pune în lumină.

\r\n

De ce nu a fost nici o televiziune națională la întâlnirea tinerilor de la Cluj?

\r\n

Nu știu.

\r\n

Pr. Nicodim Petre

\r\n

Sursa: http://ortodoxiatinerilor.ro/

One thought on “De ce posturile de televiziune n-au mediatizat întâlnirea celor 6100 de tineri ortodocși din toată Europa, desfășurată la Cluj?”

  1. pt ca lumea trebuie sa uite ca suntem crestini ortodocsi.televizorul exista in mare parte ca sa spele creierele tineretului,sa-i transforme in animale sexual-comerciale,,,,dar hai sa mediatizam noi evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *