Detalii înspăimântătoare: Refugiații aduc în Europa BOLI de mult uitate

refugiaţi_m4

\r\n

Perioada care urmeaza se anunta din ce in ce mai dificila pentru tarile care gazduiesc emigranti. Refugiatii din Libia au adus cu ei boli care nu mai fusesera intalnite in Danemarca de decenii, iar refugiatii insisi risca sa devina victime ale unor virusuri tipice partii nordice a continentului european, relateaza aktual24.ro.

\r\n

\r\n

Doi refugiati din Libia au adus in Danermarca difteria, o boala infectioasa care se transmite pe calea aerului. Ultimul caz de difterie in Danemarca a fost inregistrat acum 18 ani, in 1998.

\r\n

Difteria este o boala bacteriologica grava, considerata extrem de contagioasa care poate fi letala, transmisa prin stranut si tuse sau prin contact cu bolnavul, noteaza Dnes Plus, care citeaza publicatia daneza Metro Express.

\r\n

Medicii din Danemarca pun adesea diagnostice precum malarie si tuberculoza, boli care au devenit frecvente odata cu venirea imgrantilor, boli care in regat fusesera eradicate demult. O vina in aces sens o poarta si autoritatile tarii pentru ca practica internationala spune sa fie verificata sanatatea celor care cer azil.

\r\n

Publicatia mentionata mai arata ca si imigrantii pot deveni victime ale unor infectii locale, impotriva carora nu au niciun fel de imunitate, fata de populatia locala care e vaccinata. Aproape 20.000 de imigranti nu au fost vaccinati in 2015.

\r\n

Alte tari din UE, precum Germania, Olanda sau Norvegia (nu e UE, dar e in Schengen) au inceput deja sa verifice starea de sanatate a refugiatilor. Controalele preliminare arata ca acestia aduc cu ei o serie de boli exotice.

\r\n

In acelasi timp, in Italia, 27 de refugiati au fost diagnosticati cu boala Lyme, iar medicii se tem ca gripa porcina care a afectat 117 persoane in Iran si Turcia poate ajunge in Eurpa odata cu imigrantii.

\r\n

Coordonatorul programului de vaccinari din Danemarca atrage atentia ca in Europa se reintorc boli precum rujeola, care e cauza pentru moartea anuala a 150.000 de oameni in intreaga lume.

\r\n

http://www.aktual24.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *