Dumnezeu este Minunea

19284_356899217846907_5932605458598137370_n

\r\n

Fiul lui Dumnezeu este Iisus Hristos, Care S-a făcut om, a venit în lume şi propovăduind Învăţătura Sa dumnezeiască a făcut şi minuni dumnezeieşti (acestea merg întotdeauna împreună, minunea şi învăţătura se completează reciproc), pe de o parte ca să facă bine oamenilor, iar pe de altă parte ca să demonstreze dumnezeirea Lui.

\r\n

\r\n

Astfel, Hristos ca Dumnezeu, face minuni continuu şi, fireşte, când spunem Dumnezeu, înţelegem întotdeauna pe cele Trei Persoane împreună, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt, lucrând neîmpărţit, nedespărţit şi de o Fiinţă în dumnezeire. Şi pentru că minunea este rezultatul lucrării Dumnezeirii Întreite, prin urmare, sunt minuni şi toate evenimentele supranaturale, consemnate de Noul Testament despre Persoana teandrică a lui Hristos.

\r\n

De la zămislirea minunată în pântecele Fecioarei Maria, până la Învierea şi Înălţarea Sa la Ceruri, toate sunt evenimente supranaturale. De la Bunavestire, Naştere, minunile pe care le-a făcut în timpul vieţii publice pe pământ asupra naturii şi oamenilor, şi înainte de toate, Învierea, care a pecetluit Dumnezeirea Lui, toate sunt evenimente Dumnezeieşti, desigur naturale pentru Hristos Dumnezeu, dar supranaturale pentru noi. Minunea constă în firea dumnezeirii, Dumnezeu este Minunea.

\r\n

 

\r\n

Arhimandritul Timotei Kilifis, Hristos, Mântuitorul nostru,

\r\n

Editura Egumeniţa, 2007, p. 99

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *