Fie nouă dar să creştem smerindu-ne!

spalarea picioarelor

\r\n

Într-o fabulă, Thomas Hilton povesteşte despre un om numit Horville Sash. Acesta avea cea mai de jos slujbă dintr-o mare companie. El lucra la subsolul clădirii unde această companie îşi avea sediul, sortând scrisorile.

\r\n

\r\n

Într-o zi, privind spre podea, acesta a văzut un gândac. Deşi avea slujba cea mai de jos, Horville ştia că este mai mare decât acel gândac; de aceea şi-a ridicat piciorul, dorind să-l strivească.

\r\n

În acele momente gândacul i-a vorbit, spunându-i: „Nu mă omorî; cruţă-mi viaţa şi-ţi voi împlini cea mai mare dorinţă!” Horville i-a cruţat viaţa gândacului, iar acesta l-a întrebat: care-ţi este cea mai mare dorinţă a vieţii tale? Aş vrea să fiu promovat şi să lucrez la etajul al doilea; dorinţă care i-a fost împlinită chiar de a doua zi!

\r\n\r\n

\r\n

În timp ce lucra la acest etaj, Horville a auzit paşi pe tavan; de aceea s-a gândit că un etaj mai sus înseamnă şi un salariu mai mare şi a cerut gândacului să lucreze la etajul al treilea, fiind numit coordonator al desfacerii produselor. Ambiţiile lui însă nu s-au oprit aici. În inima lui dorea noi şi noi promovări. Aşa că a ajuns la etajul al 10-lea, apoi la al 20-lea, apoi la al 78-lea şi tot nu era mulţumit.

\r\n

Într-o zi, în timp ce lucra la etajul al 96-lea, a observat o scară ce ducea mai sus. Mai există un etaj mai sus? s-a întrebat acesta, pornind să urce scările. În numai câteva clipe a ajuns pe terasa acoperişului acelei clădiri. În sfârsit, se considera a fi cel mai cu vază şi cel mai puternic om din companie! În timp ce-şi admira poziţia de măreţie în care a ajuns, Horville a observat undeva, lângă un parapet, un băiat ce stătea în genunchi şi cu ochii închişi.

\r\n

Ce faci aici? a întrebat Horville. Mă rog, a răspuns baiatul! Către cine? În acele momente baiatul şi-a ridicat un deget către cer, spunând: „Către Dumnezeu!” Auzind răspunsul baiatului, inima lui Horville a fost cuprinsă de o mare întristare. „Mai este oare un etaj mai sus decât cel la care eu am ajuns? Nu putea să-l vadă şi nici nu putea să audă paşi pe tavan! Privind în jur a văzut numai nori! Nedumerit de situaţie, a întrebat încă o dată pe băiat: „Crezi că este cineva mai sus şi mai mare decât mine?” „Cu siguranţă!, i-a răspuns baiatul.

\r\n

Atunci Horville a chemat imediat gândacul şi i-a cerut să-l ajute să fie mai mare şi mai puternic decât era. „Pune-mă în acea poziţie în care numai Dumnezeu ar putea fi dacă ar coborî pe pământ!” Gândacul i-a împlinit dorinţa, iar din ziua următoare Horville a început să lucreze în camera de sortat scrisori de la subsolul clădirii!

\r\n

Şefia nu e dată de aroganţă, ci de puterea de a iubi pe oameni. A trăi în Hristos înseamnă a asuma cu responsabilitate demnă provocarea de a fi coleg de Cruce cu El. A înţelege că darul de a fi „mai mare” se naşte din lucrarea duhovnicească de a fi „mai mic”! Fie nouă dar să creştem smerindu-ne! Pentru binele nostru şi al celor din jur. Pentru mântuirea sufletelor noastre.

\r\n

Sursa: http://www.sfnectariecoslada.ro/

\r\n\r\n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *