HARRY POTTER SIMPATICUL DIAVOL

În ziua de astăzi nu mai este suficient să ne păzim copii de secte precum Noul Păgânism, Astrologia etc. Sigur, e bine să fim informați despre toate acestea, dar în primul rând trebuie să încercăm pe cât este cu putință, să trăim ca niște creștini adevărați. Vă voi da doar un singur exemplu. Odată, o mamă își conducea fiul cu mașina într-un loc oarecare. Deodată, ceva se întâmplă și ea pierde controlul mașinii. Din fericire nu s-a întâmplat nici un accident drept care mama își facu semnul crucii și spuse : mulțumesc lui Dumnezeu că nu ni s-a întâmplat nimic. Însă fiul ei exclamă: Ei mamă, Spiderman (Omul paianjen) ne-a salvat viețile. De aici înțelegem că Spiderman îi era copilului mult mai apropiat decât Iisus Hristos…

\r\n

Acum câteva luni cinematografele erau pline de copii tineri care voiau să urmărească noul film de la (studiourile) Warner: Harry Potter, film făcut după cartea autoarei Joanne K. Rowling. Această carte și celelalte trei din seria de patru au fost traduse în 47 de limbi iar până acum s-au vândut peste 116 milioane de copii! Cercetători din SUA afirmă că mai mult din jumătate din copiii de 6 până la 17 ani au citit cel puțin o carte despre Harry Potter. Mai mult, Warner a semnat un contract exclusiv cu compania Coca-Cola prin care aceasta din urmă s-a angajat să plătească 150 milioane de dolari, astfel încât Harry Potter să apară pe sticlele acesteia precum și în diferite jocuri, reclame etc.

\r\n

Autoarea Joanne Kathleen Rowling s-a născut în Bristol, Anglia în 1965. A absolvit Universitatea din Exter unde a studiat literatura franceză. S-a căsătorit în 1992 iar un an mai târziu și-a părăsit soțul mutânduse în Edinburgh cu fiica sa. Acolo a început să scrie prima carte despre Harry Potter. Într-un interviu dat ziarului Times ea a declarat că este membră a bisericii lui Satan din USA și că donează jumătate din venitul ei acestei biserici. Astăzi, mai mult de 14.000.000 de copii din toată lumea aparțin bisericii lui Satan în principal datorită propagandei Harry Potter.

\r\n

Cine este Harry Potter?

\r\n

Este un orfan isteț și atrăgător care locuiește cu nesuferitele lui rude. Pe când era copil Voldemor, vrăjitorul cel rău, i-a ucis pe părinții lui – vrăjitori și ei, încercând să-l ucidă și pe el. dar Harry Potter , având puteri supranaturale, a reușit să scape. La vârsta de 11 ani a primit o invitație pentru a studia la școala de vrăjitori a lui Hogwarts. Acolo descoperi, după o scurtă pregătire, faptul că și el de asemenea, este vrăjitor, chiar unul de calitate. Treptat -treptat este inițiat în lumea vrăjitoriei care se prezintă cititorului ca una plină de provocări, fascinantă și misterioasă. Printre vrăjitori…, este întâmpinat cu dragoste, înțelegere fiind acceptat în acest fel, în „societatea” vrăjitorilor, mai mult, se alege și cu ceva beneficii materiale de care era lipsit în anii când locuia cu rudele sale cele nesuferite.

\r\n

Cele 4 cărți, din care ultima – HP si Pocalul de Foc bestseller-ul seriei, a bătut recordul în vânzări (întrecându-l și pe Shakespeare) – nu au nevoie de nici o prezentare. Interesant e motivul pentru care sunt atât de gustate de marele public. Iata câteva remărci a unor tineri care au citit cărțile despre Harry Potter:

\r\n

Craig Nowell (10 ani): Aș vrea să învăț blestemul Cruciatului (…) pentru a-l face pe nesuferitul meu profesor să sufere, pentru că mi-a dat note mici…

\r\n

Bradley Winters (11 ani), și-a cheltuit banii de buzunar exact la miezul noptii de 8 iulie, cumpărânduși „Pocalul de Foc”, de asemenea el și-a creat propriul său club numit „Potterienii”, pentru distrugerea lui Iisus (…). Suma de 66,6 dolari(!) e oferita ca premiu oricărui membru care accepta să blasfemieze numele lui Iisus și să-și facă semnul fulgerului pe frunte (adică: lumina ce luminează „strâmb” sinonimă cu influența sau lăsarea în voia Satanei). El afirmă: „când mă voi face mare aș vrea să învăț despre necromanție putând în acest fel să invoc „marii” demoni de pe pământ.”

\r\n

Redăm în continuare unele comentarii tipice ale copiilor care au citit toată seria de cărți dedicată lui Harry Potter:

\r\n

1. O fetiță de 12 ani scrie: „Am citit toate cărțile de 3 ori. Când le citesc călătoresc într-o lume magică. Aș vrea să devin și eu vrăjitoare.

\r\n

2. Un baiețel de 10 ani afirmă: „E posibil că în apropierea casei să existe un oraș (…) întreg de vrăjitori. Doamna de peste drum e puțin cam ciudată, poate că și ea e vrăjitoare

\r\n

3. O fetiță de 9 ani zice: „Sunt o cititoare înfocată a lui Harry Potter și aș fi vrut ca în lumea noastră să existe magie

\r\n

Consecințele poveștilor lui Harry Potter

\r\n

1. Familiarizarea tinerilor cititori cu vrăjitoria, ocultismul și demonologia.

\r\n

2. Insuflarea fricii.

\r\n

3. Transmiterea de mesaje antieducaționale pedagogice.

\r\n

Reacții

\r\n

O mulțime de cetățeni, cluburi și instituții au protestat împotriva acestei situații:

\r\n

1. Asociația profesorilor și învățătorilor din Anglia avertizează părinții în privința pericolelor ascunse în spatele cărților despre Harry Potter. Peter Smith, secretar general al Uniunii subliniază: „Trebuie să ne apărăm copiii de influențele Ocultismului și să-i informăm în mod responsabil despre pericolele călătoriilor în necunoscut”.

\r\n

2. Gary Grant, unul din posesorii liniei de magazine „Entertainer”, profilat pe comercializarea jucăriilor, a preferat să rămâna fără un profit de 500.000 de lire decât să accepte aceste cărți în magazinele sale.

\r\n

3. Biroul Asociației Americane a Bibliotecarilor pentru Libertate Intelectuala a primit 1118 proteste scrise numai în decursul anilor 1999-2000.

\r\n

CONCLUZIE

\r\n

Harry Potter a fost creat tocmai pentru a apărea ca un nou salvator (izbăvitor). El își înfrânge dușmanii și își salvează prietenul într-un mod supranatural. Cărțile sale, treptat și parcă programatic, învață totul despre vrăjitorie și despre modul folosirii ei pentru a-i influența pe ceilalți și a te răzbuna pe dușmani. Ele prezintă de asemenea lumea magiei ca fiind de două tipuri: magia albă, considerată ca bună și magia neagră, privită ca Satanism. Totuși, în caz că ești în pericol, pentru a te păzi de nișcai probleme, ți se permite să folosești și magia neagră…

\r\n

Conform învățăturii Bisericii noastre, nu există alți mântuitori/salvatori decât Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care a venit în lume pentru a împlini nevoia omului de totdeauna: mântuirea sau scăparea omului din imperiul determinismelor de tot felul. Vrăjitoria nu este altceva decât un pagânism în haină modernă, adică: un efort de spargere a limitelor naturii umane și a autoritații lui Dumnezeu pentru a înrobi voința oamenilor și a-i conduce în cele din urmă pe aceștia la venerarea lui Satan.

\r\n

Studiul de fata a fost preluat de pe Internet, site-ul apartinind Mitropoliei Attica (Grecia): http://www.i-mattikis. gr/html/en/mainpage/harrypotteren.html.

6 thoughts on “HARRY POTTER SIMPATICUL DIAVOL”

 1. curios spune:

  da, articolul e super tare. ce le trebuie la copii (trebuie sa recunoastem ca si la unii maturi) niste povesti cu magicieni si e totul bine, ei chiar isi doresc ca Mos Craciun sa le aduca cite o bagheta magica de Revelion. \r\nDar pe de alta parte, parinte, spuneti-mi ce filme, povesti recomanda biserica pentru copii si cite au fost derulate in cinematografele tarii sau la tv? Eu cred ca este si vina bisericii, care nu promoveaza suficient valorile spirituale.

  1. Sergiu spune:

   Biserica nui vinovată cu nimic. Din contra – cine vine în ea cu credință își gaseste mintuirea prin dragostea față de domnul nostru IIsus Hristos. Preotul no să vină acasă să vă învețe copiii al iubi pe Dumnezeu. Aceasta e misiunea părinților care cu părere de rău sînt mai mult îndreptați spre a săvîrși un nou păcat decît a învăța copiii săi de a iubi pe Bunul nostru Domn IIsus Hristos. Valorile spirituale nu constau in filme și desene animate. Învățați copiii a simți dragostea. Învățați să păstreze poruncile lui Dumnezeu. Dați pilde de comportament respectiv și copiii vă vor urma.

   1. curios spune:

    Sergiu, mesajul meu nu a fost unul rautacios. Eu sunt de acord ca la educarea copiilor participa in primul rind parintii si pe urma scoala, biserica si in general societatea.\r\nEu am scris mesajul meu ca replica la articolul postat. caci parintele spune ca ne uitam la filme unde se dezvolta sentimentul de vrajitorie, magie, etc. si eu il intreb pe parinte de ce biserica nu promoveaza niste filme si povesti crestinesti in acest sens.

    1. pmarcel spune:

     Frate (Sora) Sunt foarte multe materiale pentru copii (povesti,poezii,pilde, colinde crestine)dar nu sunt atit de mediatizate ca cele de genul HARRY POTTER, Spidermen, Batmen etc. si nu cred ca aceasta este vina Bisericii ci a proprietarilor de media trusturi si cinematografe care urmaresc cu totul alt scop decit cresterea morala a tinerii generatii ci mai degraba indobitocirea ei si umplera buzunarului.\nP.S. In curind va apare si pe siteul nostru o rubrica dedicata copiilor.

     1. curios spune:

      Doamne ajuta! si ma rog de ma iertati. simt ca v-am suparat!

     2. pmarcel spune:

      Da Doamne, nu ne-ati suparat aceasta si este idea siteului si comentariilor de a discuta cea ce se publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *