HARRY POTTER SIMPATICUL DIAVOL

În ziua de astăzi nu mai este suficient să ne păzim copii de secte precum Noul Păgânism, Astrologia etc. Sigur, e bine să fim informați despre toate acestea, dar în primul rând trebuie să încercăm pe cât este cu putință, să trăim ca niște creștini adevărați. Vă voi da doar un singur exemplu. Odată, o mamă își conducea fiul cu mașina într-un loc oarecare. Deodată, ceva se întâmplă și ea pierde controlul mașinii. Din fericire nu s-a întâmplat nici un accident drept care mama își facu semnul crucii și spuse : mulțumesc lui Dumnezeu că nu ni s-a întâmplat nimic. Însă fiul ei exclamă: Ei mamă, Spiderman (Omul paianjen) ne-a salvat viețile. De aici înțelegem că Spiderman îi era copilului mult mai apropiat decât Iisus Hristos…

\r\n

Acum câteva luni cinematografele erau pline de copii tineri care voiau să urmărească noul film de la (studiourile) Warner: Harry Potter, film făcut după cartea autoarei Joanne K. Rowling. Această carte și celelalte trei din seria de patru au fost traduse în 47 de limbi iar până acum s-au vândut peste 116 milioane de copii! Cercetători din SUA afirmă că mai mult din jumătate din copiii de 6 până la 17 ani au citit cel puțin o carte despre Harry Potter. Mai mult, Warner a semnat un contract exclusiv cu compania Coca-Cola prin care aceasta din urmă s-a angajat să plătească 150 milioane de dolari, astfel încât Harry Potter să apară pe sticlele acesteia precum și în diferite jocuri, reclame etc.

\r\n

Autoarea Joanne Kathleen Rowling s-a născut în Bristol, Anglia în 1965. A absolvit Universitatea din Exter unde a studiat literatura franceză. S-a căsătorit în 1992 iar un an mai târziu și-a părăsit soțul mutânduse în Edinburgh cu fiica sa. Acolo a început să scrie prima carte despre Harry Potter. Într-un interviu dat ziarului Times ea a declarat că este membră a bisericii lui Satan din USA și că donează jumătate din venitul ei acestei biserici. Astăzi, mai mult de 14.000.000 de copii din toată lumea aparțin bisericii lui Satan în principal datorită propagandei Harry Potter.

\r\n

Cine este Harry Potter?

\r\n

Este un orfan isteț și atrăgător care locuiește cu nesuferitele lui rude. Pe când era copil Voldemor, vrăjitorul cel rău, i-a ucis pe părinții lui – vrăjitori și ei, încercând să-l ucidă și pe el. dar Harry Potter , având puteri supranaturale, a reușit să scape. La vârsta de 11 ani a primit o invitație pentru a studia la școala de vrăjitori a lui Hogwarts. Acolo descoperi, după o scurtă pregătire, faptul că și el de asemenea, este vrăjitor, chiar unul de calitate. Treptat -treptat este inițiat în lumea vrăjitoriei care se prezintă cititorului ca una plină de provocări, fascinantă și misterioasă. Printre vrăjitori…, este întâmpinat cu dragoste, înțelegere fiind acceptat în acest fel, în „societatea” vrăjitorilor, mai mult, se alege și cu ceva beneficii materiale de care era lipsit în anii când locuia cu rudele sale cele nesuferite.

\r\n

Cele 4 cărți, din care ultima – HP si Pocalul de Foc bestseller-ul seriei, a bătut recordul în vânzări (întrecându-l și pe Shakespeare) – nu au nevoie de nici o prezentare. Interesant e motivul pentru care sunt atât de gustate de marele public. Iata câteva remărci a unor tineri care au citit cărțile despre Harry Potter:

\r\n

Craig Nowell (10 ani): Aș vrea să învăț blestemul Cruciatului (…) pentru a-l face pe nesuferitul meu profesor să sufere, pentru că mi-a dat note mici…

\r\n

Bradley Winters (11 ani), și-a cheltuit banii de buzunar exact la miezul noptii de 8 iulie, cumpărânduși „Pocalul de Foc”, de asemenea el și-a creat propriul său club numit „Potterienii”, pentru distrugerea lui Iisus (…). Suma de 66,6 dolari(!) e oferita ca premiu oricărui membru care accepta să blasfemieze numele lui Iisus și să-și facă semnul fulgerului pe frunte (adică: lumina ce luminează „strâmb” sinonimă cu influența sau lăsarea în voia Satanei). El afirmă: „când mă voi face mare aș vrea să învăț despre necromanție putând în acest fel să invoc „marii” demoni de pe pământ.”

\r\n

Redăm în continuare unele comentarii tipice ale copiilor care au citit toată seria de cărți dedicată lui Harry Potter:

\r\n

1. O fetiță de 12 ani scrie: „Am citit toate cărțile de 3 ori. Când le citesc călătoresc într-o lume magică. Aș vrea să devin și eu vrăjitoare.

\r\n

2. Un baiețel de 10 ani afirmă: „E posibil că în apropierea casei să existe un oraș (…) întreg de vrăjitori. Doamna de peste drum e puțin cam ciudată, poate că și ea e vrăjitoare

\r\n

3. O fetiță de 9 ani zice: „Sunt o cititoare înfocată a lui Harry Potter și aș fi vrut ca în lumea noastră să existe magie

\r\n

Consecințele poveștilor lui Harry Potter

\r\n

1. Familiarizarea tinerilor cititori cu vrăjitoria, ocultismul și demonologia.

\r\n

2. Insuflarea fricii.

\r\n

3. Transmiterea de mesaje antieducaționale pedagogice.

\r\n

Reacții

\r\n

O mulțime de cetățeni, cluburi și instituții au protestat împotriva acestei situații:

\r\n

1. Asociația profesorilor și învățătorilor din Anglia avertizează părinții în privința pericolelor ascunse în spatele cărților despre Harry Potter. Peter Smith, secretar general al Uniunii subliniază: „Trebuie să ne apărăm copiii de influențele Ocultismului și să-i informăm în mod responsabil despre pericolele călătoriilor în necunoscut”.

\r\n

2. Gary Grant, unul din posesorii liniei de magazine „Entertainer”, profilat pe comercializarea jucăriilor, a preferat să rămâna fără un profit de 500.000 de lire decât să accepte aceste cărți în magazinele sale.

\r\n

3. Biroul Asociației Americane a Bibliotecarilor pentru Libertate Intelectuala a primit 1118 proteste scrise numai în decursul anilor 1999-2000.

\r\n

CONCLUZIE

\r\n

Harry Potter a fost creat tocmai pentru a apărea ca un nou salvator (izbăvitor). El își înfrânge dușmanii și își salvează prietenul într-un mod supranatural. Cărțile sale, treptat și parcă programatic, învață totul despre vrăjitorie și despre modul folosirii ei pentru a-i influența pe ceilalți și a te răzbuna pe dușmani. Ele prezintă de asemenea lumea magiei ca fiind de două tipuri: magia albă, considerată ca bună și magia neagră, privită ca Satanism. Totuși, în caz că ești în pericol, pentru a te păzi de nișcai probleme, ți se permite să folosești și magia neagră…

\r\n

Conform învățăturii Bisericii noastre, nu există alți mântuitori/salvatori decât Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care a venit în lume pentru a împlini nevoia omului de totdeauna: mântuirea sau scăparea omului din imperiul determinismelor de tot felul. Vrăjitoria nu este altceva decât un pagânism în haină modernă, adică: un efort de spargere a limitelor naturii umane și a autoritații lui Dumnezeu pentru a înrobi voința oamenilor și a-i conduce în cele din urmă pe aceștia la venerarea lui Satan.

\r\n

Studiul de fata a fost preluat de pe Internet, site-ul apartinind Mitropoliei Attica (Grecia): http://www.i-mattikis. gr/html/en/mainpage/harrypotteren.html.

6 Responses to HARRY POTTER SIMPATICUL DIAVOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *