Duminica a VI-a după Paşti, a Orbului din naștere, sărbătorită la biserica „Schimbarea la față a Mântuitorului” din Chișinău

În Duminica a VI-a după Paști, a Vindecării orbului din naştere, un sobor de preoți în frunte cu prot. mitr. Marcel Plămădeală, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Schimbarea la față a Mântuitorului” din Chișinău.

Serviciul divin a fost săvârșit în prezența numeroșilor creștini care au pășit pragul Sfântului lăcaș pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile Sale, dar și pentru a-I cere liniște, pace pentru cei vii și odihnă pentru cei răposați.

În predica rostită de părintele Marcel, preacucernicia sa a vorbit si despre orbirea sufleteasca, specificând ca aceasta este una din cele mai grele boli care duce la pierderea sufletului şi la osînda lui veşnică. De aceea şi vindecarea acestei boli este cu mult mai grea şi mai importantă decît vindecarea orbirii trupeşti.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al bisericii „Schimbarea la față a Mântuitorului” condus de dna dirijor Larisa Botnari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *