Îndemnul Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir pentru participarea clerului și a poporului la Marșul Familiei

marsul-pentru-familie

\r\n

Preacuvioși și preacucernici părinți,

\r\n

Iubiți întru Hristos frați și surori,

\r\n

\r\n

La data de 14 mai a.c., Biserica Ortodoxă din Moldova se mobilizează pentru a participa la un Marș al tăcerii pentru susținerea familiei tradiționale, așa cum o știm din moși strămoși – ca loc unde copiii deprind dragostea de cele sfinte, învață respectul față de datinile și tradițiile noastre și capătă încrederea pentru viitor.

\r\n

Suntem convinși că anume familia tradițională oglindește învățătura de credință Ortodoxă, contribuind astfel la zidirea unei societăți bine ancorate în valorile cu adevărat importante, ce asigură continuitatea unui neam.

\r\n

Astăzi, avem nevoie mai mult ca oricând să demonstrăm că suntem uniți în jurul unei idei edificatoare, că ne pasă de prezentul și de viitorul nostru și că nu am uitat de trecut. Să ne adunăm deci cu mic cu mare, sâmbătă la ora 10.00 în fața Mănăstirii Ciuflea, cu arhiereii Bisericii Ortodoxe din Moldova în frunte, pentru a participa la o procesiune pașnică a rugăciunii, a dragostei creștinești și a nădejdii întru Domnul, ca să demonstrăm astfel că putem și vrem să ne apărăm cele mai sfinte valori ale noastre, pe care avem datoria să le păstrăm și să le transmitem nealterate generațiilor în devenire; iar odată ajunși la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, din centrul capitalei, să mulțumim prin rugăciune lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale și pentru dragostea Lui față de binecredinciosul Său popor!

\r\n\r\n\r\n


\r\n

Acestui îndemn se alătură şi parohul Catedralei „Schimbarea la Faţă a Mântuitorului” din or. Chişinău – prot. Ioan Plămădeală, dimpreună cu clericii sfântului lăcaş, înmnemnând enoriaşii catedralei să nu fie indiferenţi faţă de chemarea de a face auzită vocea poporului ortodox întru apărarea familiei autentice.

\r\n

HRISTOS A ÎNVIAT!

\r\n

ADEVĂRAT A ÎNVIAT!

\r\n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *