Învăţaţi-i pe copii să ceară ajutorul Lui Dumnezeu

Nu este bine să îi lăudăm şi să îi răsfăţăm pe copii. Ce spune cuvîntul Lui Dumnezeu? Poporul meu este asuprit de nişte copii, şi femeile domnesc peste el. Poporul meu! Cei care te conduc te rătăcesc şi te abat de la calea pe care tu mergi (Isaia 3,12). Cei care ne laudă nu ne fac decît un mare rău. Cîtă înţelepciune este în cuvintele Lui Dumnezeu! Dacă îi lăudăm pe copii, nu le facem nici un bine, nu îi pregătim deloc pentru a trece peste situaţiile grele care se vor ivi în viaţă.

\r\n

\r\n

Nu vor putea să se obişnuiască cu greutăţile, se vor ,,pierde” iar în final vor eşua în tot ceea ce fac. Lumea de astăzi s-a ,,stricat”. Atît de mult sunt lăudaţi copilaşii în zilele noastre… Nu cumva să-i certăm, nu cumva să le întoarcem vorba, nu cumva să simtă vreun fel de constrîngere copilul! Însă, aşa va creşte, fără nici un fel de oprelişti, şi nu va putea să acţioneze aşa cum trebuie atunci  cînd va întîmpina chiar şi cea mai mică greutate. Imediat cum cineva i se va pune împotrivă, nu va ştii ce să facă, dacă nu este călit, încercat.

\r\n

Pentru eşecurile copiilor în viaţă, cei mai vinovaţi sunt părinţii, apoi, învăţătorii şi profesorii. Ei sunt cei care îi laudă pe copii continuu. Le spun lucruri care îi fac semeţi. Nu îi învaţă să aibă frică de Dumnezeu, nu îi aduc aproape de Dumnezeu. Din contra, îi îndepărtează de Biserică. Mai apoi, cînd copiii se mai măresc şi merg la şcoală, creşte acest egoism înlăuntrul lor, se îndepărtează de religie şi o batjocoresc, nu mai au respect faţă de Dumnezeu, faţă de părinţi, faţă de nimeni… Devin răzvrătiţi, rebeli, duri, insensibili, nu mai au respect nici faţă de religie, nici faţă de Dumnezeu. În loc să facem din ei buni creştini, noi îi împingem să devină egoişti”.

\r\n

Cuviosul Porfirie Kavsokalivitul:

\r\n

                                                        Sursa: http://www.pemptousia.ro

One thought on “Învăţaţi-i pe copii să ceară ajutorul Lui Dumnezeu”

  1. Ghenadie spune:

    Iisus e calea , adevarul si viata ! Ma mir de ce asa de mica credinta avem . De ce copii nostri sant scoliti cu carti straine noua.Da , inteleg ca aceasta lume este dominata de minciuna banului si lacomia se educa din scoli si universitati.Gresiti santem noi, cei mari care nu credem tare , care ne poticnim la vazul bancnotelor verzi, care ne lasam amagiti de modernismul occidental.Dar nu se cade fratilor. Credinta fara fapte este moarta ! Cum ne ducem casa ? Cum ne educam copiii? Vorbim de Hristos dar nu santem vrednici sa ne ducem crucea.Sa avem grija , ca nu exista tinerete si batranete in materie de credinta.Vorbe , cuvinte dar avem nevoie de dragoste , de inima noastra are nevoie Iisus Hristos.Ca focul iadului e vesnicie .Ce vreti pentru copiii nostri ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *