Învierea lui Hristos sărbătorită la biserica „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din mun. Chișinău

„Acesta este ziua pe care a făcut-o Domnul să ne bucurăm și să ne veselim în ea”

Astăzi este bucurie duhovnicească pretutindeni în lumea creștină. Astăzi Domnul și Dumnezeul și Mîntuitorul nostru Iisus Hristos a luminat toate prin Învierea Sa. Astăzi este ziua Învierii Domnului, biruința asupra morții și înfrîngerea diavolului.

Sărbătoarea Învierii Domnului a fost prăznuită cu mare bucurie duhovnicească și la biserica „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din mun. Chișinău. Slujba praznicală a început cu aducerea Focului Haric care a fost împărțit tuturor celor prezenti, adeverind încă o dată că Hristos a Înviat din morți.

Slujba Învierii a fost săvârșită de către părintele-paroh prot. Ioan Plămădeală înconjurat de un sobor preoțesc, clericii acestui sfânt locaș. După oficierea Utreniei și a ceasurilor Pascale a urmat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. În cadrul Sfintei Liturghii a fost citită Pastorala Învierii Domnului semnată de ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove.

Celor aflați în case din cauza pandemiei, părintele Ioan le-a transmis sărbători luminate cu sănătate și pace, bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu.

HRISTOS A ÎNVIAT!

ADEVĂRAT A ÎNVIAT!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *