La Durlești, clopotele au sunat a sărbătoare

IMG_1179

\r\n

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a fost un oaspete drag și așteptat la Durlești, fiind întâmpinat de numeroși credincioși și slujitori, adunați spre a participa la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită în biserica „Sf. Irh. Nicolae” din localitate.

\r\n

În desăvârșită dragoste creștinească, cei prezenți, avându-l în frunte pe Mitropolit, s-au rugat Domnului Dumnezeului nostru pentru pace, liniște și bună înțelegere între oameni, mulțumind totodată Mântuitorului pentru nenumăratele și nespusele binecuvântări revărsate asupra dreptmăritorului Său popor.

\r\n

În continuarea evenimentului festiv, Vlădica Vladimir a sfințit paraclisul cu hramul în cinstea „Sf. Lazăr”, edificat de curând prin eforturile enoriașilor din Durlești.

\r\n

Oficiind slujba sfințirii, Înaltpreasfinția Sa a subliniat rolul paraclisului în găzduirea diferitor evenimente cu caracter cognitiv din punct de vedere duhovnicesc, exprimându-și speranța sinceră că acest lăcaș va avea un rol primordial în educarea tinerei generații a durleștenilor în spiritul valorilor milenare ale Ortodoxiei.

\r\n

Mitropolitul a primit cuvinte de recunoștință fiască atât din partea Prot. Mitr. Zosima Toia, Protopop al sectorului III, Chișinău, precum și din partea Părintelui Adrian Toia, paroh al sfintei biserici, care au declarat că și de acum înainte, cu sârguință și dăruire, vor depune toate eforturile necesare bunei păstoriri a credincioșilor încredințați spre luminare și îndrumare pe calea mântuirii.

\r\n

La final, drept amintire a acestei frumoase zile, Vlădica Vladimir a dăruit tuturor celor prezenți cărți de rugăciuni și iconițe.

\r\n

Sursa: www.mitropolia.md / http://protopopiatchisinau.md/

\r\n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *