Lacrimile aduc împlinirea oricărei cereri

  Mai întâi, roagă-te pentru dobândirea lacrimilor, ca prin plâns să înmoi sălbătăcia ce se află în sufletul tău; şi după ce vei fi mărturisit astfel împotriva ta fărădelegile tale înaintea Domnului, să primești iertare de la El.

\r\n

Foloseşte-te de lacrimi pentru a dobândi împlinirea oricărei cereri. Căci foarte mult se bucură Stăpânul, când te rogi cu lacrimi.

\r\n

Dacă verşi izvoare de lacrimi în rugăciunea ta, să nu te înalţi întru tine, ca şi cum ai fi mai presus de mulţi. Căci rugăciunea ta a primit ajutor, ca să poţi răscumpăra cu dragă inimă păcatele tale şi să îmblânzeşti pe Stăpânul prin lacrimi. Deci să nu întorci spre patimă înlăturarea patimilor, ca să nu mânii şi mai mult pe Cel ce ţi-a dăruit harul.

\r\n

(Evagrie Ponticul  „Cuvânt despre rugăciune”)

3 thoughts on “Lacrimile aduc împlinirea oricărei cereri”

 1. CORBU ADRIANA spune:

  de ce tot timpu in biserica cind vin mereu pling cind ma apropi de ikoana MAICI DOMNULUIeste oare o minune oarecare de la dumnezeu ,p/u ama spala de pakate?

  1. CORBU ADRIANA spune:

   DE CE TOT TIMPU IN BISERIKA INCEP A PLINGE IN FATA IKOANEI FACATOARE DE MINUNI?

 2. pr.Ioan spune:

  Lacrimile varsate in fata lui Dumnezeu,a Maicii Domnului si a Sfintilor Sai au putere miraculoasa care curatesc sufletul,il purifica asemenea scaldatorei Siloamului .\r\nDar izvorasc ele din ochiul dumneavoastra cind va apropiati de icoana Maicii Domnului pentru ca faceti acest lucru sincer,din suflet cu smerenie si credinta,iar dragostea si speranta (in fata Nascatoarei de Dumnezeu )care izvoraste din sufletul dumneavoatra odata cu lacrimile sunt adevarate si curate. Numai o credinta mare,luminoasa si curata il fac pe om atunci cind se afla in fata sfinteniei sa verse lacrimi.Credinta e un dar de la Dumnezeu multumim Lui ca ni la dat .\r\nDumnezeu sa te binecuvinteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *