Lansare de carte ortodoxă la Catedrala „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din Chișinău

În data de 23 iunie, în Duminica Tuturor Sfinților, la Catedrala „Schimbarea la Față a Mântuitorului” a avut loc lansarea cărții „Bate și ți se va deschide… ușa de la Cer”, autor prot. Ioan Plămădeală, parohul sfântului lăcaș.

În cadrul momentului lansarii cărții au luat cuvânt mai mulți preoți co-slujitori și enoriași, care au oferit celor prezenți opiniile lor referitor la cartea lansată. Acest volum se dovește a fi o firească continuare a precedentelor cărți, care au format o trilogie, în armonie cu versetul de la Matei 7,7: „Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide”.

Structura cărții este tripartită. Partea întâi propune cititorului eseuri-reflecții referitor la câteva din cele mai stringente și actuale probleme în societatea contemporană și viziunea autorului în a le aborda în mod creștin ortodox. Partea a doua este un extras al celor mai remarcabile și subtile gânduri din „Scara” renumita lucrare Cuviosului Ioan Scărarul. De remarcat că părintele a relevat ideea că această capodoperă a Ortodoxiei nu este numai pentru lumea monahală, ci poate fi folositoare și pentru mireni după putința nevoinței fiecăruia. Cea de-a treia parte vine să elucideze anumite aspecte teologice cu referire la învățătura și viața creștină. În ansamblu este o lucrare accesibilă publicului larg, având o abordare simplă și la țintă, inima omului.

Să dea Bunul Dumnezeu ca osteneala întru tipărirea acestei cărții să fie primită de El, iar pentru creștini să fie încă un izvor de apă vie.

 

2 thoughts on “Lansare de carte ortodoxă la Catedrala „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din Chișinău”

  1. Ghenadie Dodita spune:

    Multumim pentru cuvant de invatatura, Parinte Ioan ! Cartea D-stra este intr-adevar un ghid pentru fiecare dintre noi , putin credinciosii . In toate timpurile vechi istoria tarilor a mers de maina cu Biserica ! Zicem mai mult , ca in societatea noastra de astazi lipseste cu desavarsire un exemplu de marturisire a credintei stramosesti la factorii de decizie si guvernare a Republicii Moldova ! Amintind de istoria mai veche a stramosilor , plina de vitejie in lupta contra pagănilor ar fi bine sa tinem minte, ca istoria se face cu Biserica ! Si acest inceput de faurire a unui viitor pentru „urmasii urmasilor nostri” incepe prin a cauta si a primi credinta dar si prin lupta hotarata cu pacatele , intelegand cine este adevarul ! Din păcate , cultele protestante şi romano-catolicii zilelor noastre , ca si in trecut , nu sunt conştiente că Biserica lui Hristos există de la Pogorârea Duhului Sfânt, şi ei fiinţează în afara ei. Acestea nu sunt “biserici”! Pentru ca o adunare să poată fi ceea ce Sfinţii numesc Biserică, trebuie să fi fost întemeiată prin Pogorârea Duhului Sfânt prin Hristos cel Înviat şi Înălţat de-a dreapta lui Dumnezeu Tatăl, să păstreze întreagă, neschimbată, neînnoită toată învăţătura de credinţă, aşa cum au primit-o Sfinţii Părinţi, urmaşi ai Apostolilor, întruniţi în cele Şapte Sfinte Sinoade. Toţi aceştia, insuflaţi de Duhul Sfânt, ne-au lăsat pecetluită cu sângele lor, o singură, adevărată şi dreaptă credinţă, întru o singură, adevărată şi dreaptă Biserică, tocmai de aceea numită – după ruperea şi anatemizarea catolicilor la 1054 – “Biserica Ortodoxă”, adică drept-credincioasă. Aceasta dogma este temeinica ! Numai Biserica Ortodoxă este adevărata Biserică întemeiată de Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos ! Si de aici trebuie sa pornim in a creste in credinta prin rugaciuni si post pentru mantuirea sufletelor noastre ! Sa ne mai lasati astfel de carti parintesti , Parinte Ioan . Sa Va invredniceasca Bunul Dumnezeu si sa fiti sanatos si inspirat pentru a ne mai bucura cu astfel de lucrari. Doamne ajuta .

    1. pmarcel spune:

      Mulțumim. Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *