Lansare de carte ortodoxă la Catedrala „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din Chișinău

În data de 23 iunie, în Duminica Tuturor Sfinților, la Catedrala „Schimbarea la Față a Mântuitorului” a avut loc lansarea cărții „Bate și ți se va deschide… ușa de la Cer”, autor prot. Ioan Plămădeală, parohul sfântului lăcaș.

În cadrul momentului lansarii cărții au luat cuvânt mai mulți preoți co-slujitori și enoriași, care au oferit celor prezenți opiniile lor referitor la cartea lansată. Acest volum se dovește a fi o firească continuare a precedentelor cărți, care au format o trilogie, în armonie cu versetul de la Matei 7,7: „Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide”.

Structura cărții este tripartită. Partea întâi propune cititorului eseuri-reflecții referitor la câteva din cele mai stringente și actuale probleme în societatea contemporană și viziunea autorului în a le aborda în mod creștin ortodox. Partea a doua este un extras al celor mai remarcabile și subtile gânduri din „Scara” renumita lucrare Cuviosului Ioan Scărarul. De remarcat că părintele a relevat ideea că această capodoperă a Ortodoxiei nu este numai pentru lumea monahală, ci poate fi folositoare și pentru mireni după putința nevoinței fiecăruia. Cea de-a treia parte vine să elucideze anumite aspecte teologice cu referire la învățătura și viața creștină. În ansamblu este o lucrare accesibilă publicului larg, având o abordare simplă și la țintă, inima omului.

Să dea Bunul Dumnezeu ca osteneala întru tipărirea acestei cărții să fie primită de El, iar pentru creștini să fie încă un izvor de apă vie.

 

2 Responses to Lansare de carte ortodoxă la Catedrala „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din Chișinău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *