Linguriţele şi Sfânta Linguriţă

Există creştini cărora le este frică să se împărtăşească ca nu cumva să ia microbi! Dacă ar fi fost aşa, nu ar mai fi trăit nici un preot, deoarece ei la sfârşit consumă conţinutul Sfântului Potir din care se împărtăşesc mereu sute de credincioşi cu boli diferite. Cu toate acestea, nici un preot nu a păţit niciodată nimic. Trupul şi Sângele Domnului sunt „foc”.

\r\n

Una din multele întâmplări care dovedesc incontestabil acest adevăr este şi următoarea:

\r\n

Când mitropolitul din Hio, Pantelimon Fostinis (1962) era predicator în Attica, a mers cândva la spitalul „Sotiria”. Acolo i-au adus asistenţii o tavă mare cu multe linguriţe.

\r\n

– De ce ați adus toate acestea? i-a întrebat.

\r\n

– Ne-au spus doctorii să împărtăşiţi cu acestea pe bolnavi, începând de la cei mai uşor bolnavi şi apoi pe cei grav bolnavi.

\r\n

– Nu este nevoie de aceasta, a răspuns cu credinţă preotul. Am Sfânta Linguriţă.

\r\n

Într-adevăr, la Sfânta Liturghie a împărtăşit normal pe bolnavi şi apoi s-a apropiat de uşile împărăteşti ca să consume Sfânta Euharistie. A făcut aceasta ca să-l vadă toţi, ca să înţeleagă doctorii că Sfânta Euharistie este foc care arde totul.

\r\n

Minuni și descoperiri din timpul Sfintei Liturghii

2 thoughts on “Linguriţele şi Sfânta Linguriţă”

  1. curios spune:

    sincer si eu de vreo 2 ani am frica asta cu o lingurita la sf. împărtașanie. dar cu toate acestea m-am impartasit in acesti ani, dar nu cu tot sufletul si-mi dau seama ca e pacat. Am cautat in literatura de specialitate poate ar fi o alta alternativa la impartasanie (caci la catolici cu anzima, parca mi-a parut mai igienic), si bineinteles nu am gasit nimic.\r\nsi imi dau seama ca toata frica asta vine din subconstient, dar inca nu m-am descotorosit de frica.

  2. Anton spune:

    Din punctul meu de vedere ar fi logic ca biserica să întreprindă totuși unele măsuri igienice. Îs puțin credincios? Probabil. Dar totuși …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *