LUMINĂ ŞI BUCURIE SFÂNTĂ DE SĂRBĂTOAREA NAŞTERII DOMNULUI IISUS HRISTOS ÎN CATEDRALA „SCHIMBAREA LA FAŢĂ A MÂNTUITOPRULUI” DIN MUN. CHIŞINĂU

„Nu vă temeţi. Căci, iată, vă binevestesc vouă bucurie mare, care va fi pentru tot poporul. Că vi s-a născut azi Mântuitor, Care este Hristos Domnul…” (Luca, 2, 10-11).

\r\n

Cu această încredințare și atât de dorită veste de bucurie mare adusă în noaptea Nașterii Domnului de Îngerul Său păstorilor pașnici, dar neliniștiți, din preajma Betleemului, a întâmpinat astăzi catedrala Schimbarea la Față a Mântuitorului din orașul Chișinău pe toți creștinii care i-au trecut pragul pentru a se împărtăși de lumina dumnezeieștii sărbători a Întrupării Mântuitorului lumii – Iisus Hristos.

\r\n

În această sfântă zi, atât la privegherea de seară din ajun, cât și la Dumnezeiasca Liturghie – parohul împreună cu slujitorii catedralei au mărturisit tuturor credincioșilor, că încredințarea netăgăduită despre Nașterea Mântuitorului este izvorul bucuriei noastre duhovnicești și trăirii ortodoxe. Cu evenimentul unic al Nașterii Domnului începe un timp nou – timpul harului mântuitor, în care trăim noi, timpul luminii celei neînserate.

\r\n

Potrivit tradiției Bisericii Ortodoxe bucuria Nașterii Domnului este slăvită atât în slujbele dumnezeiești, cât și în cântările praznicale, numite colinde. În catedrala Schimbării la Față a Mântuitorului colindele sunt cântate de copiii ce ne binevestesc iubirea lui Dumnezeu față de lume. Și în acest an parohul catedralei, protoiereul Ioan Plămădeală, a primit felicitări cu Nașterea Domnului Hristos și a fost colindat de mulți copii, ascultându-i cu dragoste și răbdare pe fiecare dintre ei. Iar pentru dragostea și râvna lor de a-L slăvi pe Dumnezeu, micuții creștini au primit în dar dulciuri, precum și binecuvântarea părintească a părintelui Ioan, care a menționat cu toată încrederea și bucuria, că …acești copii, pe lângă faptul cel adevărat – că a unora ca acestora este Împărăția Cerurilor, după cum a spus Mântuitorul Hristos – ei sunt și enoriașii și nevoitorii de mâine ai catedralei Schimbarea la Față a Mântuitorului, rugătorii noștri înaintea lui Dumnezeu. De noi depinde dacă ei vor transmite și altora candela aprinsă și credința curată – duhul Ortodoxiei.

\r\n

La sfârșitul slujbei părintele Ioan i-a felicitat pe toți slujitorii și enoriașii catedralei cu marea sărbătoare a Nașterii Domnului, adresându-se tuturor cu un îndemn, pe cât de sincer, pe atât de pătrunzător:

\r\n

Părinților, fraților și surorilor!

\r\n

Să nu înceteze nimeni de a se ruga Domnului Iisus Hristos, Care este Viața lumii, ca El să reverse și nouă în suflete bucuria cea sfântă adusă pe pământ prin Nașterea Sa. Înlăturând teama din inima noastră, să păstrăm vie conștiința prezenței lui Dumnezeu în suflete, în familie, în țara noastră și în toată lumea, viețuind toți în pace și înțelegere. Din această revărsare de lumină și bucurie sfântă, care izvorăsc din Dumnezeiasca Sărbătoare a Nașterii Domnului, vă urez tuturor, iubiți părinți și frați creștini, cu dragoste și aleasă prețuire, sărbători trăite în Domnul, pășind în anul 2013 cu nădejde nouă de împliniri duhovnicești sfințindu-vă ființa, familia, viața din harul Dumnezeului celui Viu.

\r\n

Dumnezeu să ne audă, să ne ajute și să ne binecuvânteze!

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

IMG_2446_thumb

\r\n

\r\n

IMG_2459_thumb

\r\n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *