Lupul nu se face vreodată oaie, nici diavolul doctor

vrajitorie

\r\n

Toţi, toţi aceştia, până la unul, şi cei care lucrează, şi cei care suferă, şi cei care oferă vrăjitoriile şi talismanele, şi cei care le primesc, toţi devin locaşuri ale lucrării necuratului duh; cei care se leapadă de Hristos şi de credinţa lui Hristos se alătură lui satana şi slujirii lui şi trufiei sale.

\r\n

\r\n

De unde, prin urmare, toţi sunt tăgăduitori ai făgăduinţelor pe care le-au dat la Sfântul Botez, ca se vor lepăda de satană şi de orice slujire a lui, că se vor alătura lui Hristos şi credinţei şi cuvintelor Lui. O, ce nenorocire vrednică de plâns! O, ce mare pierzare a creştinilor!

\r\n

Aşadar, să nu te înşeli, creştinule, ci află că nici lupul nu se face vreodată oaie, după proverb, nici diavolul nu se face vreodată doctor; şi ca mai uşor poate să îngheţe focul şi să se încalzească zăpada, decât să vindece într-adevar diavolul; fiindcă acesta, chiar dacă ar vrea să te vindece, nu poate, deoarece este cu totul neputincios, iar dacă presupunem că poate să te vindece, totuşi nu vrea, deoarece sănătatea omului este un bun, iar diavolul urăşte totdeauna cele bune şi de aceea este numit duşmanul binelui . Astfel încât fii convins şi crede, frate, că numai Dumnezeu este adevăratul doctor al sufletelor şi al trupurilor, iar vrăjitorii şi demonii nu vindecă cu adevărat, ci în închipuire.

\r\n

Sfîntul Nicodim Aghioritul

\r\n

http://www.ganduridinierusalim.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *