Medic român, discurs dur în faţa Papei, la Roma! O lecţie pentru Suveranul Pontif: Biserica nu trebuie să urmeze spiritul lumii, ci să întoarcă lumea la Dumnezeu!

La Sinodul episcopilor de la Roma, în prezenţa Papei Francisc, un medic român a avut curajul să combată poziţiile publice ale Suveranului Pontif şi să denunţe „marxismul cultural” care afectează din ce în ce tot mai mult şi Biserica Catolică.

Dr. Anca Maria Cernea, medic specialist în medicină generală la Centrul Medical de Diagnostic si Tratament al spitalului Dr. Victor Babes, reprezentantă a Asociației Medicilor Catolici din București, a participat ca auditor la Sinodul episcopilor catolici dedicat familiei de la Roma. Vineri, 16 octombrie 2015 în Sala sinodală, în prezenţa Papei Francisc, aceasta a avut o intervenţie în care l-a contrazis pe liderul Bisericii Catolice în privinţa „inegalităţii veniturilor” şi a „schimbărilor climatice”. Dacă Papa numea cele două fenomene printre principalele probleme ale omenirii, medicul român afirmă că problema este păcatul, iar misiunea Bisericii este mântuirea sufletelor, relateaza site-ul episcopiabucuresti.ro, citat de stiripesurse.ro

Discursul susţinut de dr. Anca Maria Cernea:

„Sanctitatea Voastră, Părinți Sinodali, frați și surori,

Reprezint Asociația Medicilor Catolici din București. Aparțin Bisericii Greco-Catolice din România.

Tatăl meu a fost un lider politic creștin, închis de comuniști timp de 17 ani. Părinții mei se logodiseră, dar nunta lor a avut loc abia după 17 ani. Mama l-a așteptat pe tata în toți acei ani, deși nici măcar nu știa dacă el mai era în viață. Au fost fideli în mod eroic lui Dumnezeu și legământului lor. Exemplul lor arată că harul lui Dumnezeu poate învinge situații sociale îngrozitoare, precum și sărăcia materială.

Noi, ca medici catolici, care apără viața și familia, vedem această bătălie ca fiind una spirituală. Sărăcia materială și consumismul nu sunt principalele cauze ale crizei familiei. Cauza principală a revoluției sexuale și culturale este ideologică.

Maica Domnului de la Fatima a spus că rătăcirile Rusiei se vor răspândi în întreaga lume. Aceasta s-a făcut mai întâi sub o formă violentă, marxismul clasic, prin uciderea a zeci de milioane de oameni. Acum se face mai ales prin marxismul cultural. Există o continuitate între revoluția sexuală a lui Lenin, Gramsci, școala de la Frankfurt și ideologia actuală a drepturilor „gay” și a genului. Marxismul clasic pretindea restructurarea societății printr-o preluare violentă a proprietății.

Acum revoluția merge mai adânc, încercând să redefinească familia, identitatea sexuală și natura umană.

Această ideologie se autointitulează „progresistă”. Dar ea nu este altceva decât vechea ofertă a șarpelui, ca omul să preia controlul, să-i ia locul lui Dumnezeu, să caute mântuirea aici, în această lume. Este o rătăcire de natură religioasă, gnostică. Datoria păstorilor este să o recunoască și să avertizeze turma în privința acestui pericol.

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea vi se vor adăuga vouă.” Misiunea Bisericii este mântuirea sufletelor. Răul, în această lume, vine din păcat. Nu din „inegalitatea veniturilor” sau din „schimbările climatice”.

Soluția este: Evanghelizarea. Convertirea. Nu creșterea controlului guvernamental. Nu guvernul mondial. Aceștia sunt astăzi principalii agenți care impun marxismul cultural națiunilor noastre, sub forma controlului populației, a sănătății reproductive, a drepturilor gay, a educației gender etc.

Lumea de azi are nevoie nu de îngrădirea libertății, ci de libertatea adevărată: eliberarea de păcat. Mântuirea.

Biserica noastră a fost suprimată de ocupația sovietică. Dar niciunul dintre cei 12 episcopi ai noștri nu și-a trădat comuniunea cu Sfântul Părinte. Biserica noastră a supraviețuit datorită hotărârii lor și exemplului lor de rezistență față de teroare și închisori. Episcopii noștri au cerut oamenilor să nu cedeze lumii. Să nu coopereze cu comuniștii.

Acum noi avem nevoie ca Roma să spună lumii: „Faceți pocăință și întoarceți-vă la Dumnezeu, căci s-a apropiat împărăția cerurilor.”

Nu doar noi, laicii catolici, dar și mulți creștin-ortodocși sunt îngrijorați și se roagă pentru acest Sinod. Pentru că, spun ei, dacă Biserica Catolică cedează în fața spiritului lumii acesteia, celorlalți creștini le va fi foarte greu să-i reziste.”

sursa: www.ganduridinierusalim.com

One thought on “Medic român, discurs dur în faţa Papei, la Roma! O lecţie pentru Suveranul Pontif: Biserica nu trebuie să urmeze spiritul lumii, ci să întoarcă lumea la Dumnezeu!”

 1. Ghenadie Dodita spune:

  Teologic, romano-catolicii au tradat credinta dreapta lasata crestinilor de Iisus Hristos .Daca catolicismul ar fi fost cu adevarat credinta, adevarat o religie profunda si cu adevarata
  credinta in Mantuitor , atunci nu se ajungea la doua razboaie mondiale contra fratilor de credinta ortodocsi . Decaderea religiei catolice se lamureste prin libera interpretare a drepturilor omului cu avansuri generoase pentru pacatele lumesti apropiate de Sodoma si Gomora. Prin toata activitatea de veacuri a propovaduitorilor catolicismului s-au efectuat si acoperit cele mai mari crime cunoscute omenirii (teroarea inchizitiei , genocidul indigenilor din America de Nord, crunta exploatare a Indiei , a tarilor Africii si Americii Latine) care au generat colonialismul mondial care dainuie si astazi prin metode sofisticate de subjugare monetarista a popoarelor lumii prin FMI si BM . Toata lumea astazi se minuneaza de luxul european . Dar foarte putini isi dau seama , ca aceasta bunastare este rezultatul jafului secular efectuat de catolici peste intreg mapamondul si adus in Europa . Din punct de vedere doctrinar despre esenta Europei ne vorbeste Sfantul Parinte Nicolae Velmirovici – ” Este lacomie si inteligenta.Amandoua omenesti :lacomie omeneasca si sete de cunoastere omeneasca .Iar acestea doua sant intruchipate de Papa si Luther. Ce este ,asadar, Europa ? Papa si Luther. Culmea implinirii lacomiei omenesti si culmea implinirii setei de cunoastere omenesti .Papa European este intruchiparea lacomiei omenesti dupa putere . Luther cel European – hotararea omeneasca de a afla totul prin inteligenta sa ; Papa ca stapan al lumii si omul de stiinta ca stapan al lumii . Aceasta este Europa in miezul
  ei , in esenta ei , in toata istoria ei. Cea dintai inseamna aruncarea omenirii in foc , cea de-a doua inseamna aruncarea omenirii in apa . Iar amandoua inseamna indepartarea omului de Dumnezeu. Caci prima inseamna tagaduirea credintei , iar a doua – tagaduirea Bisericii lui Hristos . In acest chip lucreaza in trupul Europei duhul rau , iata , cateva viacuri !
  Cine poate oare alunga acest cumplit duh rau din Europa ? Nimeni in afara de Cel ce e trecut cu slova rosie in istoria neamului omenesc ca singurul izgonitor al dracilor din oameni . Banuiti la cine ma gandesc. Ma gandesc la Domnul Iisus Hristos , Mesia si Mantuitorul lumii , Cel nascut din Fecioara , ucis de Evrei, inviat de Dumnezeu , adeverit de viacuri , aratat
  de ceruri , proslavit de ingeri , marturisit de sfinti si primit de stramosii nostri .” Bunavoire si intre oameni pace .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *