Mesajul Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir la început de an civil

\r\n

Iubiți întru Hristos frați și surori,

\r\n

Cu ajutorul Bunului și Darnicului Dumnezeu am ajuns din nou la cumpăna dintre ani. Cu toate că Anul Nou este celebrat după calendarul laic, acest eveniment este un bun prilej pentru a ne cântări faptele noastre, a ne cerceta greșelile și spre a-I mulțumi Atotţiitorului pentru binecuvântările și mila Sa nemărginită. Chiar dacă acest eveniment este unul civil, îl putem îmbiserici prin iertare, mărinimie și apropierea de semenii noștri.

\r\n

Cu toate că noaptea dintre ani se bucură de o atenție sporită în țara noastră, să nu uităm totuși că ne aflăm în Sfântul Post al Nașterii Mântuitorului Hristos, iar acesta este primul lucru după care trebuie să ne ghidăm gândul și fapta – să întâlnim deci acest nou an 2014 cu ruga în cuget și pe buze, mulțumindu-I Domnului că ne-a învrednicit să ajungem până în această zi și să-L rugăm cu rugă fierbinte pentru ca și mai departe să ne păzească de toată răutatea și neînțelegerea dintre frați, să ne ajute să fim uniți și tari în fața oricărei ispite, fie ea văzută sau nevăzută și să ne dea puteri pentru a fi buni creștini – fii destoinici ai neamului și ai Sfintei Biserici Ortodoxe din Moldova.

\r\n

Să ne rugăm și Preasfintei Născătoare de Dumnezeu – apărătoarea și mijlocitoarea noastră- pentru a ne feri țara de urgii și a ne ține uniți în numele Sfintei Treimi și a datinilor strămoșești transmise cu destoinicie din neam în neam spre propășirea noastră și a urmașilor urmașilor noștri.

\r\n

LA MULŢI ANI!

\r\n

Cu arhierești binecuvântări,

\r\n

 + VLADIMIR,

\r\n

MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE

\r\n

Sursa: www.mitropolia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *