Minunata întâmplare a doctorului necredincios

doctor

\r\n

Raposatul Dimitrie Panagopulus (1916 – 1982), predicatorul iluminat, predica chiar si la spitalul „Sotiria”, unde altii nu se apropiau de frica tuberculozei.

\r\n

\r\n

Acolo il insotea parintele Dimitrie Papantonis, care spovedea pe tubesculosi si savarsea Sfanta Liturghie.

\r\n

Intr-o zi, un doctor, care urmarea predicile, s-a apropiat de predicator si i-a spus:

\r\n

-Domnule Panagopulus, este imposibil ca preotul sa consume continutul Sfaantului Potir. Se impartasesc atatia bolnavi din acesta si dupa cum este cunoscut, microbul se transmite prin saliva. Ce face deci preotul cu Trupul si Sangele Domnului, care ramane?! Il varsa in chiuveta? Acesta nu este insa un pacat mare?

\r\n

-Un astfel de lucru nu se intampla niciodata, a raspuns predicatorul. Hristos nu se infecteaza cu microbi. Si din nemuritoarele Taine nu exista niciun pericol de infectare.

\r\n

Doctorul insa nu putea sa creada. Atunci acela l-a sfatuit sa urmareasca urmatoarea Sfanta Liturghie si la sfarsit sa se aseze undeva, incat sa vada miscarile preotului in timpul consumarii continutului Sfantului Potir.

\r\n

Asa s-a si intamplat. Doctorul a vazut cu ochii lui cum preotul slujitor a consumat Sfintele Taine. L-a vazut chiar cum punea vin ca sa nu ramana nici urma din Trupul si Sangele Domnului.

\r\n

De atunci doctorul nu numai ca a crezut, ci se impartasea si el impreuna cu bolnavii.

\r\n

http://www.ganduridinierusalim.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *