Nașterea Domnului la Catedrala Schimbarea la Față a Mântuitorului

Frumoasa sărbătoare a Nașterii Domnului a trezit trăiri duhovnicești de o mare intensitate la enoriașii Catedralei  „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din or. Chișinău.

Nevoința postului, având ținta pregătirea și împodobirea peșterii și ieslii inimilor noastre, s-a sfârșit. Credincioșii pe parcursul postului și-au spălat haina sufletului prin lacrimile mântuitoare și mângâietoare ale Tainei Pocăinței, au gustat din Leacul Nemuririi – Sfânta Împărtășanie, au împărțit necazul altora, prin împreună pătimire – compătimire, au făcut fapte de milostenie și cu multe alte virtuți și-au împodobit sufletele. Postirea a fost culminată de participarea la Sfânta Liturghie din ziua praznicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Liturghia praznicală fiind slujită de un sobor de preoți, având în calitate de protos  pe părintele paroh prot. Ioan Plămădeală, care a rostit un cuvând de învățătură și de felicitare. La sfârșit micii colindători au vestit asemenea îngerilor Nașterea Mântuitorului, primind în dar cadouri bine meritate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *