Nașterea Domnului la Catedrala ”Schimbarea la Față a Mîntuitorului”!

 

Nașterea trupească a Domnului nostru Iisus Hristos din Fecioara Maria are o importanță deosebită pentru toată lumea, căci prin aceasta, Dumnezeu pune începutul unui nou Testament, oferindu-Se pe Sine nu doar unui singur popor (ales), ci tuturor oamenilor. Iisus Hristos prin nașterea Sa, ne arată un exemplu al nemărginitei smerenii și umilinței, pe care ar trebui să-l urmăm toți oamenii, căci El, Dumnezeu fiind, primește trupul păcătos al oamenilor, și în loc să se nască cu cinste împărătească, El se naște nici măcar într-o casă, ci într-o iesle împreună cu dobitoacele – ”Şi care va vrea să fie întâi între voi, să fie tuturor slugă. Că şi Fiul Omului n-a venit ca să I se slujească, ci ca El să slujească şi să-Şi dea sufletul răscumpărare pentru mulţi.” (Mc 10, 44-45) – o mai mare smerenie niciunui om nu-i este cu putință.

Pe lângă aceasta, Nașterea Domnului în atmosfera unei iesle cu așternut de fân, printre animale blânde, mereu ne încălzește sufletul în contrast cu frigul iernii și mereu ne umple inima de bucurie. De s-ar sărbători acest eveniment în fiecare zi, nu și-ar pierde nici măcar un procent din farmecul său aducător de bucurie și căldură!

Cu multă bucurie și cu adâncă dragoste către Dumnezeu, slujitorii și enoriașii Catedralei ”Schimbarea la Față” din mun. Chisinau au fost și în acest an  părtași al nașterii Mântuitorului, lăsând la o parte grijile lumești și deschizând porțile minții și ale inimii pentru primirea bucuriei pe care ne-o aduce Hristos. La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a dat citire pastoralei Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir, după care părintele paroh prot. Ioan Plămădeală a felicitat pe toți cu sfânta și luminata  sărbătoare . La final nu au lipsit nici vestitorii Nașterii lui Hristos, astfel copii au colindat, pecetluind bucuria sărbătorii.

Hristos S-a născut! Dumnezeu a venit pe pământ din iubire pentru făptura Sa – omul. La multi ani !!!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *