Noi vederi și propuneri ateiste în Marea Britanie

orbi

\r\n

„Marea Britanie nu mai este o țară creștină și trebuie să inceteze sa se mai arate astfel, sustine un raport al unei comisii preocupate de locul religiei în societatea modernă, care a provocat o reacție furioasă din partea Bisericii Angliei” – se arata intr-un articol publicat in ultimele ore de The Telegraph, semnat de John Bingham și Steven Swinford – informeaza in premiera Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe.

\r\n

\r\n

Comisia veche de doi ani, prezidata de fostul judecător senior Baroneasa Butler-Sloss (foto), implicand lideri religioși din toate credințele, solicită ca viața publică din Marea Britanie sa fie în mod sistematic de-creștinată.

\r\n

In raport se arata ca „declinul Bisericii și creșterea Islamului și a altor credințe demonstreaza ca este nevoie de o ‘nouă așezare’ a religiei în Marea Britanie, oferind o mai mare influență oficială vocilor non-religioase și celor ale altor credințe necreștine”, mai aminteste articolul The Telegraph.

\r\n

Raportul a provocat un val de furie, fiind condamnat de către miniștrii Cabinetului, ca o „greseala serioasa”, iar Biserica Angliei a declarat că pare să semene a „deturnare” din partea umaniștilor.

\r\n

Raportul „Comisiei Religie si Credință în Viața Publică” susține că școlile religioase ar diviza societatea, aratand ca selecția copiilor pe baza convingerilor lor religioase ar trebui să fie eliminata treptat.

\r\n

De asemenea, se sugereaza ca, in programa orelor de religie, actul rugaciunii in cadrul institutiilor scolare sa fie eliminat și înlocuit cu un „timp de reflecție”.

\r\n

Raportul mai susține reducerea numărului episcopilor din cadrul Bisericii Angliei din randul Lorzilor, astfel incat sa se faca loc imamilor (musulmani), rabinilor (evrei) și altor non-clerici si non-creștini, precum și pastorilor evanghelici.

\r\n

Între timp, ceremonia de încoronare a viitorului monarh ar trebui să fie si ea revizuita, pentru a include alte credințe, adaugă raportul.

\r\n

Controversatul raport solicită, de asemenea, o regândire a politicii de combatere a terorismului, care sa includa o asigurare pentru studenții care isi exprima punctele de vedere radicale în campus, ca nu vor fi raportati la serviciile de securitate.

\r\n

El recomanda, de asemenea, noi protectii pentru femei în instanțele Sharia și in alte tribunale religioase.

\r\n

De asemenea, se sugereaza ca emisiunea „Gândul Zilei”, din programul BBC Radio 4, sa includă mesaje non-religioase.

\r\n

Comisia a atras, in special, controverse, din cauza personalitatilor aflate in spatele ei: printre patroni se numara Rowan Williams, fost Arhiepiscop de Canterbury, Lord Woolf, fost șef al Justiției, și Sir Iqbal Sacranie, fost secretar general al Consiliului Musulman din Marea Britanie.

\r\n

Biserica Angliei a declarat ca raportul este o ‘trista mizerie’ și că ‘a căzut prizonier raționalismului liberal”.

\r\n

http://www.ganduridinierusalim.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *