Pocăinţa episcopului apostat

calugar1

\r\n

În perioada ocupației turcești un episcop al Patriarhiei Ecumenice, din împreună-lucrarea celui rău, s-a lepădat de credință și a devenit mahomedan. Odată în vremea Bairamului, în timp ce toți turcii mâncau și petreceau, au cerut de la apostat să batjocorească Tainele creștinilor, ca să-i facă să râdă.

\r\n

\r\n

La început episcopul nu a vrut, dar apoi văzând că insistă, a luat un pahar și ridicându-l sus, a rostit cu voce tare „Pe voi pe toți să vă pomenească Domnul Dumnezeu”, făcând în același timp și înconjurul mesei unde stăteau și mâncau turcii. După aceea a lăsat paharul și a venit să vadă dacă i-a distrat cu aceasta pe comesenii săi. Atunci însă a văzut uimit că turcii nu numai că nu râdeau, ci îl priveau înfricoșați. „Eu v-am făcut să râdeți, iar voi de ce mă priviți așa?”.

\r\n

După puțin timp unul dintre aceia i-a răspuns: „Părinte, în timpul cât ai făcut aceasta, te-ai ridicat doi coți de la pământ”.

\r\n

Auzind aceasta episcopul, s-a cutremurat și ieșind afară, plângea căindu-se și zicând: „Eu m-am lepădat de Domnul, dar El nu m-a părăsit. Dumnezeiescul Său Har încă mă acoperă”.

\r\n

În noaptea următoare a plecat în ascuns la Sfântul Munte, unde și-a trăit restul vieții sale în pocăință și lepădare de sine, fără să cunoască nimeni cine era, în afara duhovnicului său.

\r\n

Sursa: http://www.sfnectariecoslada.ro/

One thought on “Pocăinţa episcopului apostat”

  1. Ghenadie spune:

    Fiecare isi alege raspunsul singur la intrebarea de unde venim . Cineva zice ca natura ne-a facut asa cum santem , dar cei mai multi in lume recunosc Creatia ! Minunile zilelor trecute si chiar a celor care se petrec in ziua de astazi ne dovedesc vadit ca cunoastem prea putin si cuvintele rugaciunii Ieromonahului Arsenie Boca – „… si nu ne dam seama cat santem de nedesavarsiti , si cat esti de aproape de sufletele noastre, si cat ne departam noi prin pacatele noastre .”sant o dovada ca nimicnicia noastra – este !!! Si atunci cu mai multa credinta sa multumim Domnului nostru Iisus Hristos si sa iubim aproapele,ca toti santem una !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *