Protoiereul mitrofor Serghei Railean petrecut spre veșnicile locașuri

Protoiereul mitrofor Serghei Railean, parohul de onoare al parohiei cu hramul Sf. Apostol Andrei din mun. Chișinău a fost petrecut spre veșnicile lăcașuri luni 18 septembrie 2017.

Un sobor preoțesc a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie după care a urmat slujba prohodului vrednicului slujitor. Toate rudele și enoriașii bisericii s-au rugat pentru sălășluirea în luminată neînserată a părintelui Serghei și pentru odihna sufletului său unde nu este durere, scărbă și suspinare  ci viață fără de sfârșit.

Date biografice:

S-a născut pe 11 noiembrie, anul 1951, în localitatea Ceași, raionul Kargopol, regiunea Kurgan, într-o familie de creștini.

A fost hirotonit diacon la data de 06.01.1991 și preot la 03.02.1992.

Pe parcursul activității pastorale a slujit în parohiile din s. Rîșcani, r. Anenii Noi, s. Cruzești, r. Criuleni, s. Mereni, r. Anenii Noi; a fost cleric la bisericile cu hramul „Tuturor Sfinților”, „Sf. Împărați Constatin și Elena” și „Schimbarea la Față a Mîntuitorului” din Chișinău (1997-1998).

La 27 iulie, anul 1997, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, părintele Serghei a început construcția bisericii cu hramul în cinstea Sf. Apostol Andrei, pe un teren din str. Țarinii, cartietrul Sculeanca al Capitalei.

La 24 septembrie, anul 2000, biserica „Sf. Apostol Andrei”, a fost sfințită de către ÎPS Mitropolit Vladimir.

În noiembrie, 2009, din motive de sănătate a cedat funcția de paroh, feciorului său, Prot. Eugen Railean, Doctor în Teologie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, România.

Timp de 17 ani a slujit părintele Serghei la această monumentală biserică. Pe parcursul slujirii pastorale pentru munca jertfelnică și promovarea valorilor spirituale, a fost decorat de către ÎPS Mitropolit Vladimir cu cele mai înalte distincții bisericești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *