Relațiile dintre soți influențează foarte mult starea copiilor

Relaţiile dintre soţi influenţează foarte mult starea copiilor. Familia este un organism unitar, iar copiii sunt nedespărţiţi de noi.

Iată un exemplu pe care ni-l oferă Maxim Bondarenko: „Tatăl vine la o consultaţie cu fiul său. Vorbim despre performanţele şcolare slabe ale fiului.

Copi­lul refuză să înveţe. În timpul discuţiei noastre constat că tatăl se ceartă permanent cu mama, pentru că este gelos. Te întrebi ce legătură are aceasta cu performanţele slabe ale băiatului. Se pare că o legătură directă. Pentru că se teme de divorţul părinţilor, atrage o parte din ener­gia conflictuală inconştient asupra sa. Din acest motiv, el a fost nevoit să devină un elev prost, în consecinţă, părinţii îşi îndreaptă o parte din agresiunea adresată unul pentru altul spre fiul care în acest mod îşi salvează «inconştient» fami­lia de divorţ. Prin urmare, tatăl şi mama se ocu­pă de «educaţia» copilului, în loc să-şi rezolve problemele de cuplu. Când familia este împre­ună, atunci sufletul este împăcat, spune înţelep­ciunea populară.”

Dacă părinţii vor să educe copii buni, trebu­ie ca relaţia lor de cuplu să fie una de calitate. În acest fel educaţia copiilor se va face mult mai uşor.

(Pr. Pavel GumerovFamilia – mica biserică, Editura Sophia, București, 2017, p. 115-116)

sursa: www.doxologia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *