Scrisoare deschisă adresată Primarului General al mun. Chișinău, în legătură cu recentele afirmații ale Șefei Direcției Cultură a Primăriei, cu referire la creștinii de stil vechi

Scrisoare-deschisa-Primar-General-Chisinau

\r\n

Primarului General al Municipiului Chișinău,

\r\n

Domnului Dorin Chirtoacă

\r\n

 Stimate Domnule Primar-General,

\r\n      Ne exprimăm regretul și nedumerirea cu privire la afirmațiile Doamnei Lucia Culev – Șefa Direcției Cultură a Primăriei Chișinău, prin care, Domnia Sa, i-a catalogat pe creștinii ortodocși din Republica Moldova care celebrează Nașterea Domnului pe stil vechi, drept sectanți.\r\n\r\n\r\n

     Considerăm că această declarație, pe lângă faptul că este nefondată, este absolut inacceptabilă, cu atât mai mult, cu cât este făcută de un funcționar public.

\r\n

      Ne întrebăm și Vă întrebăm, cum poate fi Mitropolia Moldovei o sectă, când are în componența sa peste 1350 de biserici și 50 de mănăstiri pe tot cuprinsul țării, respectiv tot atâtea comunități religioase, cu un număr covârșitor de credincioși în rândurile cetățenilor. Pe lângă aceasta, cum se face că, de Hramul municipiului Chișinău, celebrat la data de 14 octombrie (stil vechi), precum și de Luminata Înviere – Sfintele Paști (care au dată comună de celebrare pentru toți creștinii ortodocși), Primăria Chișinău, inclusiv prin intermediul Direcției Cultură, se implică activ în organizarea unor evenimente tematice de anvergură? Or, în asemenea situație, avem toate motivele să credem că recentele afirmații ale Doamnei Culev rezultă fie din ingoranță, fie din rea voință.

\r\n

      Stimate Domnule Chirtoacă,       În virtutea fructuoaselor relații de colaborare stabilite de-a lungul anilor între Primăria Chișinău și Biserica Ortodoxă din Moldova, ne exprimăm speranța că veți lua toate măsurile necesare, în limitele funcției publice pe care o exercitați, pentru a nu se crea confuzii și alte situații neplăcute în societate.

\r\n Cu respect,\r\n

 + VLADIMIR,

\r\n

MITROPOLIT AL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE\r\n\r\n\r\n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *