Slujbă Patriarhală la Catedrala „Nașterea Domnului” din Chișinău

\r\n

Luminați de bucuria întâlnirii cu Arhipăstorul, sute de slujitori și credincioși din tot cuprinsul Moldovei s-au adunat în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din capitală, pentru a participa la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de către Preafericitul Patriarh Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii.

\r\n

 Preafericirea Sa a fost întâmpinat în dimineața zilei în fața Arcului de Triumf de către Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir și conducerea de vârf a țării în frunte cu Domnul Președinte Nicolae Timofti.

\r\n

Serviciul divin a fost marcat de o atmosferă solemnă, pătrunsă de liniște și împăcare sufletească, trăită intens de fiecare participant la slujbă, de la mic la mare, or anume astfel au știut să-și manifeste creștinii Moldovei dragostea pentru Preafericirea Sa.

\r\n

După Liturghie, printr-un emoționant și sincer discurs, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir i-a mulțumit Patriarhului Kiril pentru bunăvoința de a împărtăși bucuria aniversării celor două sute de ani de la întemeierea Eparhiei de Chișinău cu credincioșii din cuprinsul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove. Iar în semn de aleasă prețuire, Vlădica Vladimir i-a dăruit Preafericitului Patriarh o icoană cu chipul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare – simbol al dârzeniei noastre întru credință și dragoste de neam.

\r\n

La rândul său, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse i-a mulțumit Înalt Prea Sfinției Sale și tuturor celor prezenți pentru primirea călduroasă, îndemnând drept-măritorul popor să ia aminte la faptele Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni și ale tuturor celor care aidoma marelui înaintaș au stat neclintiți în dragostea lor pentru Biserică.

\r\n

Totodată, Preafericitul Patriarh Kiril a îndemnat moldovenii să fie uniți întru propășirea celor mai nobile valori, oricât de grele nu ar fi timpurile și ispitele, iar ca amintire a dăruit Catedralei Mitropolitane o icoană cu chipul Maicii Domnului, pictată la Sfântul Munte Athos.

\r\n

La final, toți cei prezenți au primit iconițe cu binecuvântare patriarhală în semn de comuniune întru Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

\r\n

 

\r\n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *