Soțul este capul familiei, iar soția este inima

casatoriti

\r\n

În ce priveşte idealurile, soţul şi soţia trebuie să fie „cu el totdeauna, ca el totdeauna” (I Corinteni 11, 11). Dar în ceea ce priveşte preocupările, fiecare are îndeletnicirea lui. Dacă este iubire, lucrurile se rezolvă de la sine: se uită unul la altul şi ştiu ce au de făcut.

\r\n

\r\n

Atunci când se spune că femeia este grozav de valoroasă în creaţia lui Dumnezeu, asta nu înseamnă că bărbatul nu este nimic. Pentru că supunerea, în sine, înseamnă mântuirea în sine. Femeia nu se supune pentru că este miloagă, ci se supune ca să întregească armonia lucrurilor. Ea este cea care face efortul cel mai mare pentru ca bărbatul să-i fie cap, din momentul în care îl iubeşte. 

\r\n

Şi atunci femeia ce este, dacă bărbatul este cap? Unde este situată faţă de cap? Dacă bărbatul este capul, femeia este inima. Trebuie să se supună unul faţă de altul (Efeseni 5, 21); fiindcă sunt foarte dese situaţiile în care bărbatul o întreabă şi-şi ascultă femeia (I Corinteni 7, 4). Ei trebuie să se iubească. Dacă nu se iubesc, relaţia dintre soţi este numai o ordinară gâlceavă.

\r\n

Arhimandrit Arsenie PapaciocDespre armonia căsniciei, Editura Elena, Constanța, 2013, pp. 39-40)

\r\n

http://www.doxologia.ro/

One thought on “Soțul este capul familiei, iar soția este inima”

  1. Valentina spune:

    In majoritatea familiilor ar domni armonia si buna intelegere daca sotiile si-ar indepleni menirea si misiunea data de sus.Doamne Ajuta-le!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *