Stareţul Mănăstirii Vatopedu, părintele Efrem a suferit un infarct la Kiev

Stareţul Sfintei Mănăstiri Vatopedu de la Muntele Athos a plecat în Ucraina ca reprezentant al Constantinopolului, pentru a asista duminică, 3 februarie la întronizarea Mitropolitului  necanonic ucrainean de Kiev Epifanie.

Conform primelor informații, la scurt timp după ce a sosit la Kiev stareţul Efrem a simțit o durere intensă. Apoi, pentru că starea lui s-a înrăutățit, el a fost transferat direct la o clinică din Kiev, unde a fost diagnosticat ca având un atac de cord.

Este de menţionat faptul că în istoricul medical al Stareţului, erau prezente probleme cu inima și diabetul zaharat. Aceste probleme au fost îngrijorătoare pentru medici deoarece el a fost supus recent unei operatii în care i s-au montat cinci stenturi la inimă .

Comunitatea Sfantului Munte a votat, pe 29 ianuarie, sa nu trimita o delegatie la întronizarea lui Epifanie. Mănăstirea Vatopedu a fost printre cele care au votat împotrivă. Cu toate acestea, se pare că fără să ceară acordul lor, Patriarhul Bartolomeu a cerut stareţului Efrem şi stareţului Alexie al Xenofontului să participe în propria sa delegaţie la ceremonia de la Kiev.

sursa: news.gr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *