Unde să-mi găsesc un duhovnic bun?

duhovnicul-si-ucenicul\r\n\r\nUn teolog cunoscut i-a spus odată că nu poate găsi un duhovnic potrivit. Atunci Părintele Epifanie îi zise:\r\n

\r\n

\r\n

– Iubitule, problema nu e cu duhovnicul. Problema e cu tine. Dacă ar fi fost problema cu duhovnicul, ai fi ieşit în stradă, ai fi luat-o la dreapta, ai fi mers 100 de metri, ai fi luat-o la stânga, ai fi mers alți 50 de metri, te-ai fi oprit şi ai fi aşteptat acolo până ar fi trecut primul duhovnic. I-ai fi făcut ascultare necondiţionată şi n-ai fi avut nici o problemă legată de duhovnic sau de mântuire. Nu avem atâta nevoie de duhovnici sfinţi, precum avem nevoie de sfânta ascultare. Asta ne lipseşte. Nu cumva toți sfinţii mari ai Bisericii au avut duhovnici sfinţi? Nu! Ceea ce au avut a fost sfânta smerenie şi sfânta ascultare. De aceea s-au şi sfinţit.

\r\n

Arhimandrit Epifanie I. Teodoropulous

\r\n

http://www.ganduridinierusalim.com/

\r\n

\r\n\r\n

2 thoughts on “Unde să-mi găsesc un duhovnic bun?”

  1. Natalia spune:

    Salutare,să mă iertați pentru îndrăzneala mea, dar cum să fac ascultare de duhovnic odată ce poartă masca,dezinfecteaza lingurița cînd împărtășește, a scurtătură sfînta liturghie…,la multe sărbători din timpul saptamanii nu slujesc, să mă iertați, cu adevărat îmi este foarte greu ,am avut un duhovnic care cu adevărat m-a folosit, dar a rămas în italia..

    1. Criteriul alegerii duhovnicul potrivit este să-l accepți și să-l urmezi pe preotul care este sever și canonisește corect fiecare păcat, așa cum au predanisit Sfinții Părinți când au întocmit Sfintele Canoane și să se ferească de preoții care spovedesc superficial, grăbit și dezleagă ușor și pe toți la Sfânta Împărtășanie. În cazul dat îi cereți binecuvântarea să vă dezlege să plecați la un alt duhovnic ,după caz puteți schimba și Sf.Locaș în care simțiți pacea și liniștea sufletească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *